CONFERÈNCIES

RIO DE JANEIRO, 24 DE NOVEMBRE 2021 
La ordenación del territorio ante el orden y el desorden urbano
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. La  ponència serà presentada en el marc del V Simpósio Internacional Metropolização do Espaço, Gestão Territorial e Relações Urbano-Rurais (V SIMEGER),Organitzat per la Pontificia Universidade Catolica de Rio de Janeiro. L sessió, en la que participaran el professors José Alberto Rio Fernandes, Universidade de Porto, i Arlete Moyses Rodrigues, Universidade Estadual de Campinas, tindrà lloc
online a les 17h (hora de Rio de Janeiro, 21h hora de Barcelona).

BELLATERRA, 12 DE NOVEMBRE 2021 
Los factores explicativos de la desigualdad espacial
per Joan Checa i Oriol Nel·lo, Grup d’Estudi sobre Energia, Territori i Societat. La ponència serà presentada en el marc de la jornada Medida y analisis de las desigualdades metropolitanas, organitzada per GURB, que tindrà lloc a la Sala de Reunions del Deganat de la Facultat de lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona entre les 10 i les 13h. 

ORISTANO, 6 DE NOVEMBRE 2021
Trasformare la città con i cittadini: potenzialità e limiti della partecipazione e dell'innovazione sociale
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. La ponència serà presentada en el marc del Festival Connetica, organitzat per l'Associazione Oristano e Oltre amb el suport de la Università di Cagliari. La intervenció tindrà lloc a l'Auditori de l'Hospitalis Sancti entre les 19.30 i les 20.30h. 

CAGLIARI, 4 DE NOVEMBRE 2021
L'attrazione della campagna nel contesto della pandemia 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. La conferència, organitzada en el "Ciclo di dibatiti sulle aree interne della Sardegna (e non solo)", serà seguida per un debat entre Oriol Nel·lo i Francesco Indovina. L'acte, presentat pel professor Arnaldo Cecchini, tindrà lloc a l'Aula Magna "Gaetano Cima" de la Università di Cagliari entre les 18 i les 20h. 

BARCELONA, 3 DE NOVEMBRE 2021
El present i el futur de les polítiques de barris. Una reflexió crítica 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. La ponència serà presentada en el marc del curs "Conduint les transicions urbanes: vers una nova habitabilitat" organitzat per la seu de la Universidad Internacional Mendéndez y Pelayo de Barcelona. La transmissió, en format online, tindrà lloc a les 10h. 

CAGLIARI, 2 DE NOVEMBRE 2021
La città in comune. Le nuove politiche urbane di Barcellona 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. La conferència, organitzada pel Programma di Dottorato in Ingegneria e Architettura de la Università di Cagliari, tindrà lloc a l'Aula Magna "Mario Carta" de la Facoltà di Ingegneria e Architettura entre les 17 i les 19h. 

BARCELONA, 19 D'OCTUBRE 2021 
Els reptes territorials per al govern de la regió metropolitana de Barcelona
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. La conferència serà pronunciada en el marc de la Jornada "Quina governança volem per a la regió metropolitana del futur" organitzada pel Pla Estratègic Metropolità de Barcelona i la Fundació Catalunya Europa. L'acte tindrà lloc a les 9.30h al Palau Macaya, Passeig de Sant Joan, 108. 

SANT BOI DE LLOBREGAT, 15 D'OCTUBRE 2021
Segregació urbana i polítiques d'habitatge 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. La ponència serà presentada dins la Jornada "Ciutat[s] possible[s]" organitzada per l'Ajuntament de Sant Boi i serà transmesa per streaming. 

BARCELONA, 4 D'OCTUBRE 2021
I per què no? El retorn de la bicicleta a Barcelona (1977-1997)
per Àngel Cebollada i Azahara Sillero professors del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. L'acte organitzat per la Fundació Catalunya Europa serà presentat i moderat per Oriol Nel·lo. L'esdeveniment tindrà lloc a la cruïlla dels carrers Tamarit i Comte Borrell a les 18h. 

BARCELONA, 27 DE SEPTEMBRE 2021
Presentació del llibre "Barcelona, capital del Mediterrani. Democràcia local i combat per la pau"  
per Senén Florensa, Antoni Segura, Anna Terrón i Óscar Monterde, autor del llibre. L'acte organitzat per la Fundació Catalunya Europa serà presentat i moderat per Oriol Nel·lo. L'esdeveniment tindrà lloc a la seu de l'Institut d'Estudis Mediterranis, carrer Girona a les 18h. 

PORTO, 17 DE SEPTEMBRE 2021
Retos territoriales para el bien vivir
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. La ponència serà presentada en el marc de la Jornada P3DT/2021 "Vivir bem. Dimensoes econômica e social", organitzada pel CEGOT de la Universidade de Porto. La intervenció s'iniciarà a les 10h. 

BARCELONA, 29 DE JUNY 2021
Cinc reptes territorials per a la Catalunya post-COVID
per Oriol Nel·lo, delegat de l'IEC a la Societat Catalana de Geografia. La intervenció tindrà lloc en l'acte de presentació del llibre La nova geografia de la Catalunya post-covid, editat per Jesús Burgueño. L'acte tindrà lloc a la sala Prat de la Riba de l'IEC a les 18.30h. 

LISBOA, 22 DE JUNY 2021
Segregación urbana y políticas públicas en Barcelona. La experiencia del Pla de Barris
per Oriol Nel·lo, president del Consell Assessor del Pla de Barris de Barcelona. La ponència tindrà lloc en el marc de la Jornada "Políticas Públicas Urbanas de Nova Geraçao. Aprendizagens conjuntas", organitzada per la Universidade Nova de Lisboa i la Universidade de Aveiro. La sessió, moderada per Joao Seixas, s'iniciarà a les 18h (hora portuguesa).   

MADRID, 22 DE JUNY 2021 
Presentació del llibre "Territorios segregados y (des)gobernanza urbana"
per Isabel González i Angelo Mazza, editors del llibre, Guglielmo Trupiano, Agustín Hernández, Oriol Nel·lo, Michelangelo Russo y María Victoria Gómez. L'acte organitzat per la ETSAM de la Universitat Polítècnica de Madrid s'iniciarà, en format online a les 17.30 h. 

BARCELONA, 14 DE JUNY 2021
Presentació del llibre "Efecto barrio. Segregación urbana, desigualdad social y políticas públicas en las grandes ciudades ibéricas"
per Joan Checa, Helena Cruz, Carles Donat, Aina Gomà, Joan López, Joel Muñoz, Sergio Porcel, Míriam Robles i Oriol Nel·lo, autors del llibre. L'acte, organitzat per la Societat Catalana d'Ordenació del Territori, serà moderat per Josep Bàguena i tindrà lloc en format online entre les 18.30 i les 19.30h. 

BARCELONA, 11 DE JUNY 2021
¿Donde están los datos? 
per José Manuel Robles, Mónica Méndez Lago i Oriol Nel·lo. El debat, moderat per Jorge Rodríguez Menés, tindrà lloc en el marc de la Biennal Ciutat i Ciència 2021 i se celebrarà en l'auditori del Centre de Recerca Bio-mèdica de Barcelona entre les 16.30 i les 17.30h. 

BELLATERRA, 26 DE MAIG 2021
Presentación del libro "Efecto barrio. Segregación urbana, desigualdad social y políticas públicas en las grandes ciudades ibéricas"
per Itziar Aguado, Ismael Blanco, Marian Huete, Juanjo Michelini, Lluís del Romero, Joao Seixas i Oriol Nel·lo, autors del llibre. L'acte, organitzat per l'Institut de Govern i Polítiques Públiques, serà moderat per Ricard Gomà, director de l'IERMB i tindrà lloc en format online entre les 18.30 i les 20 h. 

ARENYS DE MAR, 18 DE MAIG 2021
L'atracció del camp. La percepció i atractiu de l'entorn rural per joventut catalana resident en àrees urbanes  
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB. La conferència tindrà lloc en el marc del cicle organitzat per l'Aula d'Extensió Universitària d'Arenys de Mar. Serà en format online entre les 18 i les 19.30h. 

TARRAGONA, 11 DE MAIG 2021 
El derecho a la ciudad: cinco retos para su concreción
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB. La conferència tindrà lloc en el marc del postgrau en polítiques d'habitatge organitzat per la Universitat Rovira i Virgili, en format online entre les 16 i les 17.30h.

BARCELONA, 28 D'ABRIL 2021 
La metròpoli cohesionada 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB i president del Consell Assessor del Pla de Barris de Barcelona. La conferència, organitzada pel Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, tindrà lloc en el marc de la primera jornada del cicle Barcelona Demà. L'acte se celebrarà a l'auditori del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona a partir de les 12h. 

BARCELONA, 27 D'ABRIL 2021
Una reflexió sobre el fet metropolità
per Llàtzer Moix, sots-director de "La Vanguardia", i Oriol Nel·lo, geògraf. L'acte, moderat pel jurista Miquel Roca i Junyent i conduit pel periodista Enric Sierra, forma part del cicle (Re)imaginem Barcelona i és organitzat per Barcelona Tribuna i la Societat Econòmica d'Amics del País. tindrà lloc al Palau Macaya de Barcelona entre les 9 i les 10h.
  
BARCELONA, 16 D'ABRIL 2021
La innovació urbana com a acció transformadora
amb Ramon Marrades, Clara Guasch, Liliana Arroyo i Oriol Nel·lo. El debat, moderat per Michael Donalson, forma part del programa Barcelona ReAct i tindrà lloc a l'Auditori B del Museu del Disseny de Barcelona, Plaça de les Glòries, entre les 12.30 i les 14h. 

BARCELONA, 18 DE MARÇ 2021 
Un gir a l'esquerra: l'eix territorial 
per Marta Pallarès; geògrafa, Alba Rojas, Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central; Dionís Guiteras, alcalde de Moià i Oriol Nel·lo; geògraf. El debat serà moderat pel geògraf Maties Serracant i tindrà lloc, en format online, entre les 18 i les 20h. 

BELLATERRA, 12 DE MARÇ 2021 
SOLIVID, un proyecto en construcción: trayectoria y resultados
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB. La ponència serà presentada en el marc de la Jornada La acción colectiva ante la crisis sanitaria y social, organitzada per SOLIVID. La jornada s'iniciarà a les 15h. (hora espanyola) en format online. 

GIRONA, 10 DE FEBRER 2021
Les polítiques urbanístiques en matèria d'habitatge 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB. La conferència serà pronuciada en el marc del Postgrau en Polítiques d'Habitatge organtizat pel Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya. La sessió tindrà lloc en format online entre les 16 i les 18h. 

BELLATERRA, 1 DE FEBRER 2021 
La ciudad y la plaga. Densidad, segregación y solidaridad en el centro del debate  
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB. Es tracta de conferència inaugural del programa troncal del Màster d'Estudis Territorials i de Planejament, dins del cicle de conferències d'Estudis Territorials i de Planejament. La conferències tindrà lloc entre les 18 i les 20h.   

VENEZIA, 21 DE DESEMBRE 2021
Il proggeto internazionale SOLIVID
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UABLa ponència serà presentada en el marc del seminari Le geografie dell'attivazione tra la Lombardia e Veneto in tempo di COVID-19, organitzat per la Università IUAV de Venècia. L'acte tindrà lloc entre les 16 i les 18h.  

RIONEGRO, 4 DE DESEMBRE 2021
SOLIVID. Cartografiar, estudiar e impulsar la solidaridad en tiempos de crisis
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB. La ponència serà presentada en el marc del seminari internacional "Experiencias sobre desarrollo, cooperación e inclusión en tiempos de pandemia", organitzat per la Universidad Católica de Oriente, a les 14h (hora de Barcelona). 

BARCELONA, 1 DE DESEMBRE 2021
Salut, segregació urbana i polítiques de rehabilitació de barris
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB. La conferència tindrà lloc dintre del curs Ciutat i Salut, organitzat per la Universitat Internacional Menéndez y Pelayo a Barcelona, en format online i s'emetrà per youtube a partir de les 12h. 
 
BARCELONA, 27 DE NOVEMBRE 2020 
El urbanismo en tiempos de pandemia
debat entre Jesús Martinez Bocardi, Universidad Veracruzana, México, Fernando Nunes da Silva, Istituto Superior Tecnico de Lisbos, Cássio Tanigucho, ex-superintendente región metropolitana de Florianapolis, Ana Caridad Serrano, Universidad de Cuenca, Ecuador, i Oriol Nel·lo, Universitat Autònoma de Barcelona. Modera el debat Dora Orth, Universidades Federal de Santa Catalina, Brasil. 
L'acte que tindrà lloc en el marc del XV Foro Internacional RUITEM, s'emetrà per youtube entre les 16 i les 19h. 

MILANO, 18 DE NOVEMBRE 2020
Presentazione del libro "Quartieri e crisi"
per Giuseppe de Luca, INU Edizioni, Francesco Indovina, Università IUAV, Arnaldo Cecchini, Università di Sassari, Francesco D. Moccia, Università Federico II Napoli, Angelino Mazza i Raffaele Paciello, Università Federico II Napoli, i Oriol Nel·lo, Universitat Autònoma de Barcelona. 
L'acte organitzat en el marc de Urbanpromo, te per objecte presentar i debatre el llibre Quartieri e crisi. Segregazione urbana e innovazione sociale in Catalogna, editat per Ismael Blanco i Oriol Nel·lo i publicat, en la seva versió italiana per INU Edizioni. 

GIRONA14 DE NOVEMBRE 2021 
COVID-19 y la ciudad. Densidad, segregación, movilidad y solidaridad en el centro del debate
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autponoma de Barcelona. 
La conferència serà pronunciada en el marc del workshop "Resiliencia urbana en la ciudad post-COVID", organitzat per la Universitat de Girona i serà trasmès en streaming a les 10h. 

CAGLIARI, 28 D'OCTUBRE 2020
Città e pandemia. Segregazione, mobilità, solidarietà
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. 
La conferència constitueix la lliçó inaugural de l'any acadèmic de Doctorat en Ingeneria Civile e Architettura della Università degli Studi di Cagliari. 
Tindrà lloc en format online entre les 15 i les 16.30h. 

SANTIAGO DE CHILE, 21 D'OCTUBRE 2020
Constitución y ciudad: consideraciones urbanas y territoriales para una nueva carta fundamental
per Paulina Saball, ex-ministra de Vivienda y Urbanismo, Luis Fuentes, director del Instituto de Estudios Urbanos y Territoriales i Oriol Nel·lo, Universitat Autònoma de Barcelona. 
L'acte, organitzat per l'Instituto de Estudios Urbanos de la Pontifica Universidad Católica de Chile, será moderat pel periodista Rodrigo Guedelman, i tindrà lloc a les 10h (Santiago de Chile), 15h (Barcelona). 

BARCELONA, 14 D'OCTUBRE 2020
Ciutat del futur
per Roi Salgueiro, Massachussets Institute of Technology, Ethel Baraona, editora, Oriol Nel·lo, Universitat Autònoma de Barcelona. 
El debat, organitzat per l'Ajuntament de Barcelona, en el marc de la Biennal del Pensament, será moderat per Anatxu Zabalbeascoa. La sessió tindrà lloc en el pati de l'antiga presó Model de les 17.30 a les 18.30h. 

BARCELONA, 16 DE JUNY 2020
Reflexions des de la Geografia sobre la pandemia COVID19
taula rodona amb Jesús Burgueño, Universitat de Lleida, Albert Esteve, Centre d'Estudis Demogràfics, i Oriol Nel·lo, Universitat Autònoma de Barcelona, moderada per Anna Ortiz, Universitat Autònoma de Barcelona. 
La sessió, organitzada per la Societat Catalana de Geografia, tindrà lloc en format webinar, entre les 18.30 i les 20 h.  

OSORNO, 29 DE MAIG 2020
Descentralización y governanza multinivel en tiempos de COVID19. ¿Un aporte o un obstáculo en la gestión de la pandemia?
debat entre Egon Montecinos, Universidad de los Lagos, Bernardo Candia, Alcalde San Juan de la Costa i Oriol Nel·lo, Universitat Autònoma de Barcelona. 
La sessió, organitzada per la Universidad de los Lagos, Chile, tindrá lloc en format webinar entre les 11 i les 13h, hora xilena (17-19h a Barcelona). El debat comptará amb la participació de María Pía Martín, Universidad de Chile, Héctor Barrio, Alcalde Punanque, Diego Portales, Fundación Chile Descentralizado i Guillermo Díaz, Universidad de los Lagos. 

ROSARIO, 14 DE MAIG 2020
El desafío de construir ciudades resilientes
debat amb Mirta Levin, la Usina Social, Alicia Novick, Universidad General Sarmiento, Raquel Rolnik, Universidade de Sao Paulo, Jorge Pérez Jaramillo, Gobernación de Antioquia i Oriol Nel·lo, Universitat Autònoma de Barcelona. 
El debat, organitzat per La Usina Social, de Rosario, Argentina, tindrà lloc en format webinar el dia 14 de maig a les 16h (hora de Barcelona). 

VALÈNCIA, 5 DE MAIG 2020
La ciudad mediterránea post-crisis
debat amb Pedro Martínez, Ramon Marrades, Begoña Serrano i Oriol Nel·lo. El debat, organitzat per la Càtedra de Transició Energètica de la Universitat Politècnica de València i moderat per Sergio Belda, tindrà lloc en format online a partir de les 17h. 

MADRID, 7 DE MAIG 2020
GIRONA, 14 D'ABRIL 2020
SANTIAGO DE CHILE, 2 D'ABRIL 2020
SANTIAGO DE CHILE, 31 DE MARÇ 2020
PORTO, 11 DE MARÇ 2020
Totes les conferències presencials d'Oriol Nel·lo previstes per als mesos de març, abril i inicis de maig de 2020 han quedat suspeses degut a la situació d'emergència sanitària.

BARCELONA,  27 DE FEBRER 2020
Presentació del llibre "Ciutats amb valors, ciutats valuoses"
per Oriol Nel·lo i Joan Manuel del Pozo, autor del llibre.
L'acte, organitzat per la Fundació Carulla, serà presentat per la periodista Cristina Ribas, i tindrà lloc al Centre Cívic Convent de Sant Agustí, C/Comerç 36, a les 19h.

BARCELONA, 3 DE FEBRER 2020 
L'aportació de Joan Anton Solans a la llum de les transformacions territorials i urbanes d’inicis del segle XXI
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona. 
La intervenció tindrà lloc en l'Acte en Memòria a Joan Anton Solans, organitzat per la Secció de Ciència i Tecnologia de l'Institut d'Estudis Catalans i la Reial Acadèmia de Belles Arts Sant Jordi que tindrà lloc al Teatre Poliorama de Barcelona, Rambla dels Estudis 115, a les 18.30h. 

MADRID, 22 DE GENER 2020
Segregación urbana. Mercado inmobiliario, condiciones de vida y actitudes políticas en la ciudad
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona. 
La conferència serà pronunciada a la Escuela Sindical de Juan Muñiz Zapico, de Comissions Obreres, C/Longares 6, de les 15 a les 16h. 

BARCELONA, 20 DE GENER 2020 
The challenges of urban segregation. Lessons from the catalan experience and the "Pla de Barris de Barcelona" 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona i president del Consell Assessor del Pla de Barris de Barcelona. 
La ponència serà presentada en el marc del seminari "Desigualtat social, segregació urbana i polítiques de rehabilitació a França i Espanya" organitzat per l'IGOP. La sessió tindrà lloc a la seu de la Escola IGOP, Passeig Urrutia 17, a les 12h.  

BARCELONA, 17 DE DESEMBRE 2019
Ciutat i immigració. De Candel al segle XXI
Col·loqui entre Andreu Domingo i Oriol Nel·lo, presentat per Pere Baltà.
L'acte, organitzat per la Fundació Paco Candel, tindrà lloc a l'Auditori de la Biblioteca Francisco Candel, C/ Amnistia Internacional, 10, a les 19.

GIRONA, 11 DE DESEMBRE 2019
Presentació del llibre "Ciutats amb valors, ciutats valuoses"
per Joaquim Nadal, Oriol Nel·lo i Joan Manuel del Pozo, autor del llibre.
L'acte tindrà lloc a la Llibreria 22, C/ de les Hortes, 22, a les 19h.

LLEIDA, 5 DE DESEMBRE 2019
L'atracció del camp. La percepció i l'atractiu de l'entorn rural per a la joventut catalana resident en àrees urbanes
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència tndrà lloc en el marc del Master Interuniversitari de Gestió d'Àrees de Muntanya. 
La sessió tindrà lloc a la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida, Plaça Víctor Siurana 1, a les 16h.

BARCELONA, 28 DE NOVEMBRE 2019 
La ciutat en transició. Dinàmiques socials i urbanes a la Barcelona, des del final de la Dictadura fins l'inici del segle 
per Marina Subirats, sociòloga, i Oriol Nel·lo, geògraf.
Les ponències seran presentades en el XVI Congrés d'Historia de Barcelona. "Del Franquisme a la Democràcia. El protagonisme dels ciutadans".
La sessió tindrà lloc al Centre Cultural del Born a les 9.30h.
>>>VIDEO DE LA SESSIÓ

BARCELONA, 27 DE NOVEMBRE 2020 
Viure més és car? 
Presentació de la Jornada "Envelliment, habitatge i entorn" en el marc dels Cursos de la Universitat Menéndez y Pelayo de Barcelona.
La intervenció, qeu serà seguida d'una conferència de Marianne Abramsson, tindrà lloc a l'Aula 1 del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona a les 10h.

ALACANT, 6 DE NOVEMBRE 2019 
La experiencia catalana en políticas de rehabilitación integral. La Ley de Barrios de Cataluña y el Plan de Barrios de Barcelona
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona i president del Consell Assessor del Pla de Barris de Barcelona. 
La conferència serà pronunciada a l'Aula de la Ciudad de la Universitat d'Alacant dins del cicle de conferències del primer trimestre del curs 2019-2020, Avinguda Ramón y Cajal 4, a les 19h.

BARCELONA, 17 D'OCTUBRE 2019 
Les polítiques per fer front a la segregació residencial i els seus efectes. Del barri i el municipi a la metròpoli
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona
La ponència serà presentada en la jornada "Del Barri a la Metròpoli" organitzada per l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
L'acte tindrà lloc a la Sala Mirador del CCCB, C/ Montalegre 5.

MADRID, 9 D'OCTUBRE 2019
Del conocimiento de la segregación al análisis de sus efectos
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona
La conferència serà presentada en el marc del Seminari "Territorios segregados y (des)gobernanza urbana", organitzat per la ETSAM de la Universidad Politécnica de Madrid i el LUPT de la Università Federico II de Napoli. 
La sessió tindrà lloc entre les 15.30 i les 16.15 a la Sala de Grados B de la ETSAM. 

BILBAO, 2 D'OCTUBRE 2019 
La experiencia catalana en políticas de rehabilitación integral. La Ley de Barrios de Cataluña y el Plan de Barrios de Barcelona
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona i president del Consell Assessor del Pla de Barris de Barcelona. 
La conferència serà pronunciada en el marc de Segundo Curso sobre "Gestión de Rehabilitación y Regeneración Urbana" organitzat per l'Instituto Vasco de Administración Pública i tindrà lloc a l'Aula BBK del barri d'Otxarkoaga a les 9.30h. 

BARCELONA, 27 DE SETEMBRE 2019 
Urban segregation and spatial inequality in the metropolitan area of Barcelona: a fundamental challenge for urban governance
per Ismael Blanco, Director de l'IGOP, i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona.
La ponència serà presentada en el marc del Workshop on Public Policies, Cities and the State, organitzat pel Centre d'Études Européennes et de Politique Comparée, SciencePo, Paris, i el Departament de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra.
La sessió tindrà lloc a l'edifici Mercè Rodoreda del Campus de la UPF, C/ Ramon Trías Fargas, 25-27, entre les 14.30 i les 16.30h.

PRULLANS, 18 DE SETEMBRE 2019 
L'atracció del camp. La percepció i l'atractiu de l'entorn rural per a la joventut catalana resident en àrees urbanes
Oriol Nel·lo, Director del Grup d'Estudis sobre Energia, Territori i Societat (GURB) de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència tindrà lloc en el marc de la Jornada Tècnica del Programa Odisseu, organitzada per Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya.

BARCELONA, 16 DE SETEMBRE 2019
Per un pacte metropolità 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència forma part del cicle "Idees per Barcelona" i tindrà lloc al Teatre de la Gleva, C/ de la Gleva 19, a les 16h. 

BUENOS AIRES, 13 DE SETEMBRE 2019
Desigualdad social, segregación urbana y políticas públicas: el Plan de Barrios de Barcelona
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona.
Conferència en el marc del III Congreso Internacional de Geografía, organitzat per la Universidad Nacional de Luján.
La conferència tindrà lloc a l'Auditorio 2 de la Sede de Buenos Aires de la Universidad Nacional de Luján, C/ Ecuador 871, entre les 14 i les 16h.

BUENOS AIRES, 12 DE SETEMBRE 2019 
Los cinco retos de la ciudad contemporánea
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona.
Conferència Magistral Central del III Congreso Internacional de Geografía, organitzat per la Universidad Nacional de Luján.
La conferència tindrà lloc a la Sala Malvinas Argentinas de la Sede de Buenos Aires de la Universidad Nacional de Luján, C/ Ecuador 871, entre les 10 i les 11.30h.

BARCELONA, 6 DE JUNY 2019
Dinàmiques urbanes i figures de planejament territorial
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència tindrà lloc en el marc del Programa de Formació de l'Associació Catalana de Municipis, carrer València 231 a les 10h. 

L'ALGUER, 17 DE MAIG 2019 
Presentació del llibre "La città di Pasqual Maragall" 
per Francesco Indovina, Arnaldo Cecchini, Alessandra Casu i Oriol Nel·lo, autor del llibre. 
L'acte tindrà lloc a la Libreria Cyrano de l'Alguer, via Vittorio Emanuele, 11, a les 19h. 

ERMESINDE, 11 D'ABRIL 2019
La descentralización ante los retos del gobierno del territorio
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona.
La ponència serà presentada en la IV Conferência em Políticas Públicas, Territorio e Desemvolvimento Local, organitzada per CEGOT-Universidade do Porto. 
L'acte tindrà lloc en el centre cultural del concelho de Ermesinde a les 10h. 

SANTA COLOMA DE GRAMENET, 8 D'ABRIL 2019 
Desigualtats socials i urbanes en les democràcies contemporànies
per Marga León, politòloga, i Oriol Nel·lo, geògraf. 
La conferència tindrà lloc en el marc del VIII Curs de Filosofia per la Pau, que es celebra al Centre Cívic Mas Fonollar de Santa Coloma de Gramenet.  
La sessió s'iniciarà a les 19h.  

BELLATERRA, 4 D'ABRIL 2019
Efecto barrio. El impacto social de la segregación residencial en las grandes ciudades ibéricas
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona.
Intervenció inaugural de la Jornada "Efecto Barrio" organitzada pel Grup de Recerca sobre Energia, Territori i Societat de la UAB, en el marc del Programa Retos de la Sociedad, del Ministerio de Economía y Competitividad. 
La Jornada tindrà lloc a la Sala de Graus de la Facultat de lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona, entre les 9.30 i les 18h. 

BARCELONA, 13 DE MARÇ 2019
Quaranta anys d'ajuntaments democràtics. Els reptes del futur
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona.
Conferència pronunciada en el Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, en el marc de l'Acte Institucional commemoratiu de les primeres eleccions municipals democràtiques.
L'acte tindrà lloc 

BARCELONA, 4 DE MARÇ 2019
L'urbanisme a Barcelona. La superació de les velles alternatives 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona.
Presentació de la conferència "Omplim de vida la ciutat" de Janet Sanz, Tinenta d'Alcalde de l'Ajuntament de Barcelona. 
L'acte tindrà lloc a l'antiga presó Model recuperada per a la ciutat, C/Entença 155, a les 19h. 

BARCELONA, 19 DE FEBRER 2019 
El procés d'urbanització contemporani. Barcelona, de ciutat a metròpoli 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona.
Les conferències formen part del Màster de Direcció i Polítiques Públiques organitzat per l'Ajuntament de Barcelona. 
La sessió tindrà lloc als locals de l'Ajuntament de Barcelona situats al carrer l'Escar 1, entre les 16 i les 20 h. 

BARCELONA, 11 DE FEBRER 2019 
Coneixement, compromís i transformació urbana. Ciències socials i ciutat
Debat entre Eva Garcia Chueca i Oriol Nel·lo, moderat per Ramon Canal. 
El debat constitueix la cloenda de la jornada, en el marc de la Biennal Ciutat i Ciència i tindrà lloc en l'auditori principal de l'espai Francesca Bonnemaison a les 19.30h. 

L'ESCALA, 1 DE FEBRER 2019 
Ciutat i governança
Diàleg entre Juli Esteban, urbanista, Pere Macias, enginyer, i Oriol Nel·lo, geògraf. 
El debat forma part del Simposium De poble a ciutat organitzat pe l'Ajuntament de l'Escala i tindrà lloc a l'Alfolí de la Sal a les 10.30h. 

BARCELONA, 30 DE GENER 2019 
Engels vs. Cerdà. Revolució i reforma en la ciutat del segle XIX
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La ponència serà presentada a les Segones Jornades Ildefons Cerdà, que es celebren a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. 
La sessió s'iniciarà a les 11.45h a l'Aula Magna de la Facultat. 

SANTA COLOMA DE GRAMENET, 29 DE GENER 2019 
Desigualtat social, segregació urbana i polítiques pels barris
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència forma part del cicle "Diàlegs a la riba del Besòs" i tindrà lloc al Casal del Mestre de Santa Coloma, c/Pompeu Fabra 22,  a les 19h. 

BARCELONA, 24 DE GENER 2019
Ciudad y globalización: el mundo de las ciudades y las ciudades del mundo 
Debat entre Helena Cruz (IGOP), Lluís del Romero (Universitat de València) i Oriol Nel·lo (UAB). 
La sessió forma part de l'Escola d'Hivern de l'IGOP "Gobernanza urbana y polítiques a la ciutat" i tindrà lloc a Campus de la Ciutadella de Universitat Pompeu Fabra a les 12h. 

GIRONA, 18 DE DESEMBRE 2018 
Presentació del llibre "Barrios y Crisis. Crisis económica, segregación urbana y respuesta ciudadana"
per Ismael Blanco. Joaquim Brugué i Oriol Nel·lo, autors del llibre.
L'acte, organitzat per la Fundació Catalunya Europa, tindrà lloc a la Seu del Col·legi d'Arquitectes a Girona, s'iniciarà a les 18h i serà seguit per un sopar-col·loqui.
>>>VIDEO I RESSENYA DE L'ACTE I ENTREVISTA AMB ELS AUTORS

FIGUERES, 18 DE DESEMBRE 2018 
Presentació del llibre "Barrios y Crisis. Crisis económica, segregación urbana y respuesta ciudadana"
per Ismael Blanco i Oriol Nel·lo, editors del llibre. Presentació Francesc Colomé.
L'acte, organitzat per la Fundació Catalunya Europa, tindrà lloc a la Seu del Col·legi d'Arquitectes a Figueres, a les 18h.

BARCELONA, 13 DE DESEMBRE 2018
In lumine sapientia. El procés d'urbanització a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears a la llum de la imatge satel·litària nocturna de la Terra
per Oriol Nel·lo, membre numerari de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l'IEC.
La presentació tindrà lloc davant del Ple de l'Institut d'Estudis Catalans, a la seu de l'entitat, c/ del Carme, 47, a les 18h.

BARCELONA, 12 DE DESEMBRE 2018
Quin turisme volem. Articulant les noves narratives i alternatives del turisme a Barcelona
Debat entre la filòsofa Marina Garcés, Universitat Oberta de Catalunya, i el geògraf Oriol Nel·lo, Universitat Autònoma de Barcelona, moderat per Albert Arias.
L'acte, organitzat per la Universitat Oberta de Catalunya tindrà lloc a la sqala La Cuina de l''espai Francesca Bonnemaison a les 17.30 h.
>>> VIDEO DE LA SESSIÓ

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT, 21 DE NOVEMBRE 2018 
Els drets socials com a garantia d'igualtat d'oportunitats
Debat entre Marina Subirats, sociòloga, Ricard Gomà, politòleg i Oriol Nel·lo, geògraf.
La sessió tindrà lloc en el marc del VI Congrés del Tercer Sector, que es celebra a la Farga de l'Hospitalet i s'iniciarà a les 15h.

LLEIDA, 15 DE NOVEMBRE 2018 
Els instruments per a l'ordenació del territori i les polítiques territorials
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La lliçó serà impartida en le marc del Master Interuniversitari de Gestió d'Àrees de Muntanya. 
La sessió tindrà lloc a la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida, Plaça Víctor Siurana 1, a les 16h.

LISBOA, 7 DE NOVEMBRE 2018 
Presentació del llibre "A cidade em movimento. Crise social e resposta cidadâ" 
per Oriol Nel·lo, autor del llibre, amb la participació de Joao Seixas, Antonio Brito Guterres, Rosa Fêlix, Miguel Correia Pinto, Sofia Neuparth i Joana Braga.   
L'acte tindrà lloc a la Llibreria Tigre de Papel, Rua de Arroios, 25 a les 19h. 

LISBOA, 5 DE NOVEMBRE 2018 
Geografías del descontento. Segregación urbana, actitudes políticas y comportamiento electoral en Cataluña
per Aina Gomà i Oriol Nel·lo, Grup d'Estudis sobre Energia, Territori i Societat de la UAB. 
La ponència serà presentada en el marc del XVI Coloquio Ibérico de Geografia que tindrà lloc del 5 al 7 de novembre a la Universidade de Lisboa.  

BARCELONA, 31 D'OCTUBRE 2018 
Alguns ensenyaments de l'aplicació de la Llei de Barris per a les polítiques públiques
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència tindrà lloc en el marc del Executive Master on Public Administration, organitzat per ESADE.
La sessió tindrà lloc a les 9h.

BARCELONA, 30 D'OCTUBRE 2018 
Habitatge i segregació urbana a l'àrea de Barcelona 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència tindrà lloc en el marc del Curs "Garantir l'accés i la permanència en l'habitatge. Dos reptes col·lectius", organitzat per la Universitat Internacional Menéndez y Pelayo a Barcelona.
El curs se celebra a l'Aula 1 del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. La intervenció tindrà lloc a les 9.45h.

SARAJEVO, 18 D'OCTUBRE 2018
Can Innovation Be the Answer? Urban Policies in Barcelona
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. 
La ponència serà presentada en el marc del I Conference on Urban Planning and Regional Development organitzada per ISOCARP i la Association of Architects of Bosnia and Herzegovina. 
La conferència tindrà lloc a l'Hotel Holiday, Zmaja od Bosne 4. 

BARCELONA, 13 D'OCTUBRE 2018
La geografia del descontentament. Segregació urbana i actituds polítiques
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La ponència serà presentada en el marc del debat "Confrontació política i unitat civil", organitzat pel grup Pròleg.
La sessió tindrà lloc al Palau Macaya, Passeig de Sant Joan 108.
>>>RESSENYA DE L'ACTE

BARCELONA, 16 D'OCTUBRE 2018 
Sense barris no hi ha Barcelona. Rehabilitació urbana i dret a la ciutat
Debat entre Carme Trilla, Gaia Redaelli, Jaime Palomera i Oriel Nel·lo, moderat per Helena Cruz.
L'acte, que forma part de la Biennal Ciutat Oberta, tindrà lloc al fossat de Sant Antoni entre les 19.45 i les 20.30 h.
>>>RESSENYA DE L'ACTE

FIGUERES, 6 D'OCTUBRE 2018 
Repensem l'Empordà. Desigualtat social i segregació espacial
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La ponència serà presentada en el marc de la Jornada Repensem l'Empordà. Diagnosi i Estratègies de Futur, organitzada per la Fundació Catalunya Europa i l'Institut d'Estudis Empordanesos.
La Jornada tindrà lloc a l'auditori de la Cate, la ponència serà presentada a les 16h.  

MADRID, 1 D'OCTUBRE 2018 
Las políticas urbanas ante la desigualdad social
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferencia serà pronunciada en la sessió inaugural del curs 2018-2019 del Máster en Dinámicas y Desarrollo Urbano de la Universidad Complutense de Madrid, a les 16h. 

BARCELONA, 13 DE SETEMBRE 2018
La geografia del descontentament. Segregació urbana i actituds polítiques
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La ponència serà presentada a la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l'Institut d'Estudis Catalans. La sessió tindrà lloc a la seu de l'IEC, C/ Carme 47, a les 17h.

BILBAO, 12 DE SETEMBRE 2018
La experiencia catalana en políticas de rehabilitación integral: la Llei de Barris y el Pla de
Barris de Barcelona
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència forma part del curs “Gestión de la Rehabilitación y la Regeneración Urbana organitzat per l’Instituto Vasco de Administración Pública.
La sesió tindrà lloc a l’Aula BBK d’Otxarkoaga, a les 16.30h.

BELLATERRA, 12 DE JULIOL 2018
Housing market, residential mobility and spatial segregation
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La ponència serà presentada en el marc de la jornada “Neighborhood change and population dynamics” que tindrà lloc al Centre d’Estudis Demogràfics, Universitat Autònoma de Barcelona, a les 10h.

ALBACETE, 27 DE JUNY 2018 

Intensidades urbanas. La urbanización del litoral mediterráneo español a la luz de la imagen satelitat nocturna de la Tierra
per Joan Checa i Oriol Nel·lo, Grup d'Estudis sobre Energia, Territori i Societat (GURB) de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La ponència serà presentada en el XIV Coloquio de Geografia Urbana, organitzat per l'Asociación de Geógrafos Españoles, a la seu de la UCLM d'Alacant, a les 16h.
>>>TEXT DE LA PONÈNCIA

BARCELONA, 26 DE JUNY 2018

El dret a la ciutat 
debat entre Janet Sanz, Tinenta d'Alcalde d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. 
El debat, que forma part del cicle, La construcció de les ciutats del futur, tindrà lloc al Palau Macaya de Barcelona, Passeig de Sant Joan, 108, a les 18.30h. 

POTENZA, 22 DE JUNY 2018

La città nella crisi. Rigenerazione urbana, politiche pubbliche e coesione sociale
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència, organitzada per l'Ordine degli Architetti di Potenza i el LUPT de la Università Federico II di Napoli, tindrà lloc a la Camera di Commercio Industria Artigianato e Agricoltura di Potenza , Corso XVIII Agosto, 34, a les 15h.

VENEZIA, 20 DE JUNY 2018
Urban segregation and Public Policies. The Pla de Barris de Barcelona
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de geografia de la Universitat Autònoma de barcelona.
La ponència serà presentada en el marc de la jornada “Can institutions learn? Scaling-up institutionalinnovation in Barcelona, Bologna and Naples”, organitzada per la Universitat IUAV de Venezia.
La sessió tindrà lloc al Palazzo Badoer, a les 11h.

BARCELONA, 8 DE JUNY 2018 
Els límits de Barcelona 
debat entre Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB, Núria Marín, Alcaldessa de l'Hospitalet de LlOBREGAT, i Enric Batlle, arquitecte, moderat per Lluís Recoder.
L'acte, organitzat pel Cercle d'Economia, dins el cicle Pensar Barcelona, tindrà lloc a la seu del Cercle a les 19h.
>>>VIDEO DE LA SESSIÓ

BARCELONA, 7 DE JUNY 2018
Les polítiques del paisatge a Catalunya i el seu desplegament 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.La ponència serà presentada en el marc del cicle "Les polítiques de paisatge a Catalunya", organitzat per la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l'Institut d'Estudis Catalans. La sessió tindrà lloc a la seu de l'IEC, C/ Carme 47, a les 17h. 
BARCELONA, 31 DE MAIG 2018
Mercat de l’habitatge, moviments residencials i segregació socioespacial a
Catalunya
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La ponència serà presentada en el marc de la jornada “Un èxode inevitable? Gentrificació, pressió turística i bombolla del lloguer”, organitzada per la Diputació de Barcelona.
La sessió tindrà lloc a l’espai Francesca Bonnemaison, Carrer Sant Pere més Baix 7, a les 10.30 h. 

SANTIAGO DE COMPOSTELA, 30 DE MAIG 2018 
La necesidad de la escala territorial en las políticas urbanas
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
IV Congreso APLU Disciplina Urbanistica-Cuestiones de Actualidad a Debate, organitzades per l'Agencia Gallega de Disciplina Urbanística.
La sessió tindrà lloc en el Auditorio Abanca de Santiago de Compostela.
>>> VÍDEO DE LA CONFERÈNCIA  

SASSARI, 24 DE MAIG 2018
Un’urbanistica per la casa e il quartiere
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.   Discussants: Paola Pittaluga i Giovanni Maciocco, Dipartimento di Architettura, Design e Urbanistica, Università di Sassari
La sessió, que forma part de la sèrie “Più urbanística, un’urbanistica migliore, un’urbanistica diversa. Un tour di Sardegna” tindrà lloc a la Biblioteca de la Università di Sassari entre les 18-20.30 h.


L’ALGUER, 21 DE MAIG 2018
Urban Renewal Policies. The Pla de Barris de Barcelona,
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. .
Conferenza per la Laurea Specialistica in Pianificazione territoriale, urbanística e ambientale, Dipartimento di Architettura, Designa e Urbanistica, Università di Sassari.
La conferència tindrà lloc en el complex de Santa Chiara, 18-19.30 h.
  
CARBONIA, 23 DE MAIG 2018
Un’urbanistica per il paesaggio, per Oriol Nel·lo, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona. Discussants:  Francesca Arras, Luca Caschili, Bibo Cecchini and Giorgio Peghin.
Cinquena conferència de la sèrie “Più urbanística, un’urbanistica migliore, un’urbanistica diversa. Un tour di Sardegna” organizat pel Dipartimento di Architettura, Design e Urbanistica, Università di Sassari, Tamalacà and Sardarch.
La conferència tindrà lloc a la Sala Consiglio Comunale, Torre Littorio, entre les 17 i les 19.30 h.

OLBIA, 21 DE MAIG 2018
Un’urbanistica per le aree costiere,
per Oriol Nel·lo, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona. Discussants:  Settimo Nizzi and Francesco Indovina.
Quarta conferència de la sèrie “Più urbanística, un’urbanistica migliore, un’urbanistica diversa. Un tour di Sardegna” organizat pel Dipartimento di Architettura, Design e Urbanistica, Università di Sassari, Tamalacà and Sardarch.
La conferència tindrà lloc a la Sala Consiglio Comunale entre les 10.30 i 13 h.

NUORO, 18 DE MAIG 2018
Un’urbanistica per le zone interne, per Oriol Nel·lo, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona . Discussants: Nicolò Ferru, Benedetto Meloni, Roberta Guido, Arnaldo Cecchini and Francesco Indovina.
Tercera conferència de la sèrie “Più urbanística, un’urbanistica migliore, un’urbanistica diversa. Un tour di Sardegna” organizat pel Dipartimento di Architettura, Design e Urbanistica, Università di Sassari, Tamalacà and Sardarch.
La conferència tindrà lloc al Foyer del Teatro Comunale de Nuoro, entre les 18 i les 20 h.

L’ALGUER,  17 DE MAIG 2018
Un’urbanistica per la città turistica, per Oriol Nel·lo, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona. Discussants: Lidia Decandia, Francesco Indovina, Arnaldo Cecchini, Domenico Dorsogna and Francesca Arras.
Segona conferència de la sèrie “Più urbanística, un’urbanistica migliore, un’urbanistica diversa.Un tour di Sardegna” organizat pel Dipartimento di Architettura, Design e Urbanistica, Università di Sassari, Tamalacà and Sardarch.
Aula Magna, Dipartimento di Architettura, Design e Urbanistica, Complexe de Santa Chiara, 18-20 h.

CAGLIARI, 14 DE MAIG 2018
Le quattro sfide della città europea,
per Oriol Nel·lo. professor de la Universitat Autònoma de Barcelona. Discussants: Ivan Blecic, Antonello Sanna, Maurizio Memoli.
Conferenza per la Scuola di Dottorato in Ingegneria Civile e Architettura
Aula Magna, Dipartimento di Ingegneria Civile, Ambientale e Architettura, Università di Cagliari 10-12 h.

CAGLIARI, 13 DE MAIG 2018
Un’urbanistica per la città metropolitana
per Oriol Nel·lo, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona. Discussants: Corrado Zoppi and Antonello Sanna.
Primera conferència de la sèrie “Più urbanística, un’urbanistica migliore, un’urbanistica diversa. Un tour di Sardegna” organizat pel Dipartimento di Architettura, Design e Urbanistica, Università di Sassari, Tamalacà and Sardarch. Las sessió tindrà lloc a la Manifattura Tabacchi, 18-20 h.

BARCELONA, 4 DE MAIG 2018
Barcelona, de ciutat a metròpoli   
per Oriol Nel·lo, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència tindrà lloc en el marc del Master Relats Urbans. Teoria i pràctica de l'itinerari històric, organitzat pel MUHBA  i tindrà lloc a la seu del Museu, Casa Padellàs, a les 18h. 

BARCELONA, 4 DE MAIG 2018
Viure junts, viure separats. Els efectes socials de la segregació a la ciutat
per Oriol Nel·lo. professor de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència tindrà lloc a la seu del Centre d'Assistència Primària Vallcarca-Sant Gervasi, en el marc de les activitats formatives per al personal del centre entre les 14 i les 15h. 

BARCELONA, 20 D'ABRIL 2018 
"Los cuatro retos de la ciudad en España"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. 
La ponència serà presentada en el marc del col·loqui "De la radialidad a la red. Nuevas perspectivas para el análisis, el planeamiento y el gobierno del territorio ibérico" que tindrà lloc a la Universitat de Barcelona, Sala de Juntes de la Facultat de Geografia i Història., entrada pel carrer Ramalleres. 
La presentació de la ponència tindrà lloc a les 18h.

MADRID, 12 D'ABRIL 2018
Presentació del llibre "Pasqual Maragall: pensamiento y acción"
per Joan Fuster, Universitat Oberta de Catalunya, Antonio García Santesmases, Universidad Complutense de Madrid, Ignacio Sanchez Cuenca, Universidad Carlos III, i Oriol Nel·lo, Universitat Autònoma de Barcelona.
L'acte, organitzat per la fundació Catalunya-Europa, serà obert per Josep Maria Vallès, catedràtic emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona, i clos per Ernest Maragall, president de la Fundació.
L'esdeveniment tindrà lloc a la Sala Cibeles de l'Ajuntament de Madrid, calle Montalbán, 1, entre les 19 i les 20.30h.

BARCELONA, 9 D'ABRIL 2018 
"El maragallisme i Barcelona" 
amb Cristina Fallaràs, periodista, Custodia Moreno, activista social, Àngela Vinent, periodista, Joan Fuster, historiador, i Oriol Nel·lo.
El col·loqui, organitzat per l'Ajuntament de Barcelona i l'Ateneu Barcelonès, serà obert per Gerardo Pisarello, primer tinent d'alcaldia, i Jordi Casassas, president de l'Ateneu, i tancat per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.
L'acte tindrà lloc a l'Ateneu Barcelonès, carrer Canuda 6, entre les 19 i les 21h.  

BARCELONA, 15 DE MARÇ 2018 
"Metropolitan Dynamics and Landscape Transformation in Catalonia" 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència tindrà lloc en el marc del Master del Paisatge, organitzat pel Departament de Geografia de la UAB i el Museu d'Història de la Ciutat.
La sessió tindrà lloc a les 16h a la seu del MUHBA, C/ Llibreteria.

BARCELONA, 12 DE MARÇ 2018 
"La geografia crítica i l'economia crítica a Catalunya"
amb Horacio Capel, geògraf, Amador Ferrer, arquitecte urbanista, Oriol Nel·lo, geògraf, Francesc Roca, economista, i Antoni Montserrat, economista.
L'acte es celebra en record de l'economista Carme Massana i ha estat organitzat per les Societats Catalanes d'Economia i de Geografia.
La sessió tindrà lloc a la sala Pere i Joan Coromines de l'Institut d'Estudis Catalans, carrer del Carme 47, entre les 19 i les 21h.
>>>RESSENYA DE LA SESSIÓ
>>>VIDEO DE L'ACTE

ALACANT, 8 DE MARÇ 2018 
"Ordenación del territorio en el contexto mediterráneo. Experiencias" 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència tindrà lloc en el marc del cicle "La práctica de la ordenación territorial: algunas experiencias", organitzat pel Departament d'Anàlisi Geogràfica Regional i Geografia Física de la Universitat d'Alacant. 
La sessió tindrà lloc la Facultat de Filosofia i lletres de la Universitat d'Alacant, entre les 11 i les 13h.


VILANOVA DE GAIA, 1 DE MARÇ 2018 
"Area Based Urban Policies. The Experience of Barcelona Pla de Barris" 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència tindrà lloc en el marc de les Jornades Place-Based policies. III Conference on Public Policies, Territorial Planning and Spatial Development, organitzades per CEGOT- Universidade do Porto.
La intervenció tindrà lloc a les 11h.   

LISBOA, 2 DE FEBRER 2018 
"La experiencia del Plan de Barrios de Barcelona" 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència tindrà lloc en el marc del Seminari Internacional Viver em Lisboa: Qualidade de Vida e Governo da Cidade
La sessió tindrà lloc a la Faculdade de Ciências Sociais e Humanas da Universidade Nova de Lisboa, rua da Berna 26, a les 11.30h. 

BARCELONA, 22 DE GENER 2018 
"Viure junts, viure separats. Els efectes de la segregació urbana a la ciutat" 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència, organitzada per Aula Oberta de la Bordeta, tindrà lloc a la Sala Nova de Sant Medir, carrer Constitució 17, entre les 18 i les 19h.

MADRID, 16 DE GENER 2018 
"Los problemas de la regeneración urbana. Experiencias de Madrid y Barcelona"
amb Jordi Martí, Gerent Municipal de l'Ajuntament de Barcelona; Oriol Nel.lo, President del Consell Assessor del Pla de Barris de Barcelona; Pilar Pereda, Asesora del Concejal de Desarrollo Urbano Sostenible, Ayuntamiento de Madrid; i Silvia Villacañas, Directora General de Estrategia de Regeneración Urbana, Ayuntamiento de Madrid.
La sessió, organitzada pel Club de Debates Urbanos, serà moderada per l'urbanista Jon Aguirre, i tindrà lloc a la Sala Ramón Maria de Valle Inclán, del Círculo de Bellas Artes, Marques de Casa Riera, 2, a les 19.30 h. 
>>>VIDEO DE LA SESSIÓ

CERDANYOLA DEL VALLÈS, 12 DE DESEMBRE 2017 
"El projecte urbanístic del Parc de l'Alba: el model urbà" 
amb Manel Larrosa, arquitecte, Agàpit Borràs, arquitecte, Carme Rosell, ecòloga, Carme Tobella, cap del servei d'urbanisme de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, Agustí Serra, Director General d'Ordenació del Territori i Urbanisme, i Oriol Nel·lo, geògraf i professor de la UAB. 
La taula rodona, organitzada pel Parc de l'Alba, forma part del procés participatiu per a l'elaboració del Pla Director Urbanístic de l'àmbit del Parc i serà presentada pel seu director Pere Solà. 
L'acte tindrà lloc al Museu de Cerdanyola, entre les 19 i les 20.30h. 

SANT JOAN DESVERN, 11 DE DESEMBRE 2017 
"Eines culturals per interpretar el territori"
amb Ricard Gomà, politòleg i director de l'IERMB, Marina Subirats, sociòloga, Conxita Martínez, Presidenta del Centre d'Estudis del Baix llobregat, i Oriol Nel·lo, professor de la UAB. 
El debat, organitzat pel Centre d'Estudis del Baix Llobregat, serà moderat per l'economista Oriol Estela i tindrà lloc al Centre Cultural Mercè Rodoreda, carrer Major, 69, entre les 18.30 i les 20 h.  

BARCELONA, 4 DE DESEMBRE 2017 
"Les ciutats en la construcció d'Europa" 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència forma part del cicle "Les bases culturals i socials de l'Europa actual", organitzat per l'Escola Europea d'Humanitats i serà seguida d'un debat entre el ponent i el filòsof Josep Ramoneda, director de l'Escola. 
L'acte tindrà lloc al Palau Macaya, Passeig de Sant Joan 108, entre les 18.30 i les 20.30 h.

BARCELONA, 24 DE NOVEMBRE 2017
Debat sobre l'obra "Parlàvem d'un somni"
per Jordi Coca, autor del text i director de l'obra, Anna Güell i Òscar Intente, intèrprets, i Oriol Nel·lo, geògraf. 
El debat tindrà lloc al Teatre Nacional de Catalunya, sala Tallers, a partir de les 21 h. 

BARCELONA, 9 DE NOVEMBRE 2017 
"Les bases d’articulació del sistema de planejament territorial i urbanístic. Les figures de planejament territorial"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència forma part del Postgrau de Dret Urbanístic de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya. 
La sessió tindrà lloc a l''Escola d'Administració Pública de Catalunya, carrer Girona 20, Barcelona, entre les 16.30 i les 20.30 hores

BARCELONA, 31 D'OCTUBRE 2017 
"El procés d'urbanització contemporani. Barcelona, de ciutat a metròpoli" 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona.
Les conferències formen part del Màster de Direcció i Polítiques Públiques organitzat per l'Ajuntament de Barcelona. 
La sessió tindrà lloc als locals de l'Ajuntament de Barcelona situats al carrer l'Escar 1, entre les 16 i les 20 h. 

AVILÉS, 27 D'OCTUBRE 2017 
"El barrio del siglo XXI" 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència, que forma part del cicle "Proximo/Lejano", organitzat per la Universitat de Oviedo, tindrà lloc al Centro de Servicios Universitarios, calle Ferrería 7-9 a les 19.30h.

BARCELONA, 24 D'OCTUBRE 2017 
 "Desigualdades sociales, segregación territorial y políticas de mejora de barrios. Una mirada general sobre Cataluña y Barcelona"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència que forma part del curs "Políticas públicas sociales" organitzat per l'Institut de Govern i Polítiques Públiques, tindrà lloc a la Universitat Pompeu Fabra, Campus Ciutadella (UPF-IBEI) – Aula 40.S16 (Edifici Roger Llúria, Planta -1).

BARCELONA, 23 D'OCTUBRE 2017 
"Ciutats rebels. Europa rebel" 
Conversa entre Josep Maria Martí Font, periodista, i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
L'acte, organtizat per DiEM25, tindrà lloc a Espai 30, La Sagrega, carrer Hondures, 30 entre les 19 i les 20.30h. 

GIRONA, 20 D'OCTUBRE 2017 
Jornada "Governar la ciutat amb el turisme" 
La jornada, impulsada per la Fundació "La ciutat invisible", i coordinada per Oriol Nel·lo, comptarà amb la intervenció com a ponents de Arnaldo Cecchini, José Antonio Donaire, Gemma Suñer, Francesc Muñoz, Claire Colomb, Joao Seixas, Xerardo Estévez i Albert Arias.
La jornada tindrà lloc al Centre Cultural de la Mercè, entre les 9.30 i les 17.30h.

BARCELONA, 9 D'OCTUBRE 2017 
"Barcelona: el conflicto y la esperanza en la construcción de la ciudad" 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Es tracta de la conferència inaugural del VIII Seminario Internacional RIDEAL (Red de Investigación sobre Áreas Metropolitanas de Europa y América Latina). L'acte tindrà lloc a la Casa Amèrica de Barcelona, carrer Córsega, 299, de 9.30 a 10.30h.

BARCELONA, 19 DE SEPTEMBRE 2017 
Desigualtats socials i segregació urbana: reptes per a les polítiques públiques
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona i president del Consell Assessor del Pla de Barris de Barcelona.
La conferència, que foram part del Pla de Formació del Pla de Barris de BArcelona, organitzat per l'IGOP i l'Ajuntament de Barcelona, tindrà lloc al Campus Besós de la Universitat Politècnica de Catalunya, carrer Eduard Maristany 10-14, entre les 9.30 i les 11.30 h. 

LA SEU D'URGELL, 28 DE JULIOL 2017 
Presentació del llibre "Pasqual Maragall: pensament i acció"
per Eugeni Bragolat, diplomàtic, i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
L'acte, que serà presentat per Joan Ganyet, tindrà lloc a la Biblioteca de Sant Agustí a les 19.30h.

NÀPOLS, 6 DE JULIOL 2017 
"Trasformare la città coi cittadini" 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona
La ponència serà presentada en el marc del Festival delle Città Metropolitane que es celebrarà a Nàpols entre els dies 5-7 de juliol 2017. En concret l'intervenció tindrà lloc en la sessió "Orizzonti di Europa. Buone pratiche a confronto", que serà moderada per Emanuela Coppola i Marichela Sepe.
La sessió tindrà lloc a la Sala Dione de la Stazione de Nàpols entre les 15.15 i les 17.15 h.

BARCELONA, 5 DE JULIOL 2017 
"Desnonats de la ciutat"
per Irene Escorihuela, directora de l'Observatori DESC, Lucia Delgado, Sindicat de Llogaters, i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB.
La taula rodona que serà moderada per la periodista Helena López, forma part de la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya. La sessió tindrà lloc a la Sala d'Actes de Comissions Obreres, Via Laietana 16, entre les 12 i les 14 h.
>>>VIDEO DE LA SESSIÓ

BARCELONA, 2 DE JULIOL 2017 
"La coordinació entre el planejament territorial i el planejament urbanístic" 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència, que forma part del curs "Consells comarcals al dia" i tindrà lloc a la seu a l'Associació Catalana de Municipis, carrer València 231, entre les 11.30 i les 13 h.

BARCELONA, 26 DE JUNY 2017 
"Les polítiques locals en un context d'austeritat" 
per Antoni Merino, gerent de l'Ajuntament de Mataró, Laia Ortiz, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
El debat, que serà moderat per Ismael Blanco, constituirà l'obertura de la 4ª Escola d'Estiu de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques, i tindrà lloc als locals de l'IGOP al Passeig Urrutia 17, entre les 18 i les 20 h.

BARCELONA, 14 DE JUNY 2017 
"La ciutat de Pasqual Maragall" 
per Marc Andreu, historiador i periodista, i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
El debat forma part de les jornades de presentació del llibre Pasqual Maragall: pensament i acció
organitzades per la Fundació Catalunya Europa i tindrà lloc al Palau Macaya de Barcelona, Passeig de Sant Joan 108, entre les 16 i les 18 h. 

SABADELL, 13 DE JUNY 2017 
"Les desigualtats socials a la ciutat: quins efectes tenen? que hi podem fer?"
per Marga León, investigadora de l’ Institut de Govern i Polítiques Públiques, Salvador Obiols, director de Càrites Diocesana a Terrassa, i Oriol Nel·lo,  professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
El debat, organitzat per la Fundació Bosch i Cardellach, será moderat per l'economista Eduard Jiménez i tindrà lloc a la seu de la Fundació, carrer de la Indústria 18, baixos, entre les 19 i les 20.30 h. 

CASTELLAR DEL VALLÈS, 6 DE JUNY  2017 
"Barcelona en la literatura. Les odes a Barcelona i l'evolució de la ciutat" 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB.
L'acte, organitzat per l'Aula d'Extensió Universitària de Castellar del Vallès, tindrà lloc a l'Auditori del Mirador entre les 18 i les 19.30 h. 

FIGUERES, 2 DE JUNY 2017 
Presentació del llibre "Pasqual Maragall: pensament i acció" 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB.
L'acte, organitzat per la Fundació Catalunya Europa, serà presentat per Pau Canaleta, i tindrà lloc a la biblioteca Feges de Climent de Figueres entre les 19 i les 20 h.

BARCELONA, 2 DE JUNY 2017 
"Repensar la metròpolis: noves claus per a un projecte col·lectiu" 
per Sara Moreno, professora del Departament de Sociologia i vice-rectora de la UAB, Oriol Estela, coordinador del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB.
La taula rodona, organitzada per l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, serà moderat per Ricard Gomà, director de l'Institut, i serà presidit per Janet Sanz, tinent d'alcalde d'urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona.
L'acte, tindrà lloc a la seu de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, entre les 11.30 i les 13.30 h.
>>> VÍDEO DE LA SESSIÓ

TORÍ, 1 DE JUNY 2017 
Presentació del llibre "La città in movimento, Crisi sociale e risposta dei cittadini" 
per Luigi Bobbio, Università degli Studi di Torino, Francesca Governa, Politecnico di Torino, Raffaele Paciello, Università Federico II Napoli, Angelino Mazza, Università Federico II Napoli i Oriol Nel·lo, Universitat Autònoma de Barcelona i autor del llibre.
L'acte, organitzat per OpenIncet, tindrà lloc a l'Auditorio d'OpenIncet, via Cigna 96/17 de les 17 a les 19h.

L'ALGUER, 25 DE MAIG 2017 
Presentació del llibre "La città in movimento, Crisi sociale e risposta dei cittadini" 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB i autor del llibre.
L'acte tindrà lloc a la Libreria Cyrano, Via Vittorio Emanuele, 11, a les 19h.

SASSARI, 23 DE MAIG 2017 
Presentació dels llibres "La città in movimento" i "Tactical Urbanism 5" 
per Oriol Nel·lo, Paola Bazzu i Valentina Talu, autors dels llibres.
L'acte organitzat per l'Associació Tamalacà serà presentat i moderat pel professor Arnaldo Cecchini i es realitzarà al Centro Culturale "L'ultimo spettacolo", corso Trinità 161, entre les 18 i les 19.30h.

VENÈCIA, 20 DE MAIG 2017 
"Barcellona-Venezia. Città in movimento" 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB.
El debat, en el que participaran Laura Fregolent, Giovanni Leone i Cesare Peris, serà moderat per Roberto Ellero.
La sessió, organitzada per l'associació cívica Effetto Venezia tindrà lloc a la Loggia del Temanza, Centro Studi e Documentazione della Cultura Armena, Dorsoduro 1602, entre les 10 i les 13h.

VENÈCIA, 19 DE MAIG 2017 
"Social movements and public policies in European Cities"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB.
La intervenció constituirà l'obertura del seminari internacional que, amb el mateix títol, es celebrarà a l'Istituto Universitario di Architettura di Venezia.
Les sessions tindran lloc al palau de Ca'Tron, Santa Croce, 1957, entre les 9.30h i les 18h, .

CAGLIARI, 10 DE MAIG 2017 
Presentació dels llibres "La città in movimento" i "Tactical Urbanism 5" 
per Oriol Nel·lo, Paola Bazzu i Valentina Talu, autors dels llibres.
L'acte, organitzat per l'associació Tamalacà, és patrocinat per la Biennale dello Spazio Pubblico, i tindrà lloc al Centro Sociale ExMè Domus de Luna, Via Antonio Sanna 10, de les 17.30 a les 19.30 h..

CAGLIARI, 10 DE MAIG 2017 
"Verso il Piano di Quartieri di Barcellona" 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB.
La conferència anirà seguida d'un debat i serà closa per la intervenció de Francesca Ghirra, Assessore alla Pianificazione Strategica e l'Urbanistica del Comune di Cagliari. L'acte tindrà lloc a l'Aula Magna de la Universitat degli Studi di Cagliari, Via Corte d'Appello, a les 11h.

BARCELONA, 20 D'ABRIL 2017 
"El model de metròpolis. L'evolució del procés de metropolitanització a través de la imatge nocturna de la Terra"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB.
La ponència serà presentada en el marc de la Taula Temàtica de Mobilitat i Infraestructures del Transport del Pla Director Urbanístic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. La sessió tindrà lloc a l'Auditori de l'AMB entre les 12.30 i les 14.30 h.

LISBOA, 18 D'ABRIL 2017 
"El impacto del turismo en Barcelona y las medidas adoptadas para hacerle frente"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB.
La ponència tindrà lloc en el marc de la Conferència Internacional "Lisboa que futuro" que tindrà lloc entre els 17 i 18 d'abril.
La intervenció formarà part de la sessió "Cidades d'Europa do Sul: mudanças e aprendizagens", moderada pel professor Joao Seixas, que se celebrarà entre les 14.30 i les 16.30 h. a l'ISCTE-Instituto Universitario de Lisboa, Av. das Forças Armadas, 1649-026.  
>>>VIDEO DE LA CONFERÈNCIA

BELLATERRA, 6 D'ABRIL 2017 
"Segregació urbana, acció ciutadana i polítiques públiques: el Pla de Barris de Barcelona"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB.
La conferència tindrà lloc a la Sala Àngels Torrents del Centre d'Estudis Demogràfics, de les 12 a les 13.30h.    

VENÈCIA, 30 DE MARÇ 2017 
Presentació de "La città in movimento"
per Sara Marini, professora de la Università IUAV di Venezia, Michelangelo Savino, professor Università di Padova i Oriol Nel·lo, autor del llibre.
L'acte, que s'inscriu dins el cicle "Riflessioni sulla città", serà presentat per la professora Laura Fregolent i tindrà lloc a la Biblioteca de Tolentini, Aula gradoni, de les 17.30 a les 19h.

VENÈCIA, 22 DE MARÇ 2017
"Trasformare la città coi cittadini"
per Oriol Nel·lo, visiting professor a l'Istituto Universitario di Architettura di Venezia. 
El seminari forma part del cicle "Città e cittadinanza attiva" programat en el clusterLab di ateneo "Housing in the City. Abitare i Rigenerare".
La sessió tindrà lloc a la seu de l'IUAV a Ca'Tron, Santa Croce 1957, entre les 16 i les 18h.

VENÈCIA, 17 DE MARÇ 2017
"Politica della casa: proposte alternative e il caso di Barcellona"
per Laura Fregolent, professora del Dipartimento di Progettazione e Pianificazione in Ambienti Complessi, i Oriol Nel·lo, visiting professor, Università IUAV di Venezia.
La intervenció tindrà lloc en el marc del debat "La città è di chi l'abita. Abitare (a) Venezia" organitzat pel Circolo ARCI Giovani "Luigi Nono", que tindrà lloc al Centro Civico della Giudecca, Giudecca 95, entre les 18 i les 20.30 h. 

VENÈCIA, 14 DE MARÇ 2017
"Governare la città col turismo" 
per Oriol Nel·lo, visiting professor a l'Istituto Universitario di Architettura di Venezia. 
El seminari forma part del cicle "Città e cittadinanza attiva" programat en el clusterLab di ateneo "Housing in the City. Abitare i Rigenerare".
La sessió tindrà lloc a la seu de l'IUAV a Ca'Tron, Santa Croce 1957, entre les 16 i les 18h.

BARCELONA, 9 DE MARÇ 2017 
Presentació i debat del llibre "Transformar la ciutat amb la ciutadanía"
per Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, Jordi Martí, gerent de l'Ajuntament de Barcelona, Oriol Nel·lo, president del Consell Assessor del Pla de Barris de Barcelona i el conjunt dels membres del Consell Assessor.
La jornada té per objecte presentar i debatre el volum de criteris per a l'aplicació del Pla de Barris de la ciutat de Barcelona, elaborat pel Consell Assessor del Pla. La sessió tindrà lloc a l'Escola d'Enginyeria de la Universitat Polictècnica de Catalunya al Campus del Besós, carrer Eduard Maristany 10-14, entre les 16 i les 20h. La sessió plenària de cloenda tindrà lloc a les 19h.

BARCELONA, 8 DE MARÇ 2017
"Noves perspectives per a les polítiques públiques: el Pla de Barris de Barcelona"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB.
La conferència tindrà lloc en el marc del Executive Master in Public Administration d'ESADE.
La sessió tindrà lloc a la seu d'ESADE, carrer Marqué de Mulhacén 44, entre les 12.45 i les 14h.  

PALMA DE MALLORCA, 30 DE GENER 2017
"Ciutat i territori en l'obra de Gabriel Alomar i Villalonga"
per Margalida Mestre i Oriol Nel·lo, Grups d'Estudis sobre Economia, Territori i Societat de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència, que serà presentada per la geògrafa Maria Lluïsa Dubon, és organitzada per la Fundació Gabriel Alomar, Palma XXI i l'Associació Arca. L'acte tindrà lloc a la seu del Col·legi d'Arquitectes de les Illes Balears, carrer Portella, 14, a les 19h. 

BARCELONA, 20 DE GENER 2017 
"Gentrificació i dret a la ciutat"
debat amb motiu de la presentació del llibre First We Take Manhattan amb la participació de José Manuel Calvo, Regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible de Madrid, Gala Pin, Regidora de Districte de Ciutat Vella, Janet Sanz, Tinenta d'Alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de Barcelona, Ricard Gomà, Director de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona, Daniel Sorando i Alvaro Ardura, autors del llibre.
El debat, organitzat per l'IERMB, tindrà lloc al Casal de Barri Pou de la Figuera, Sant Pere més Baix, 70, a les 19h.

BARCELONA, 19 DE GENER 2017 
Presentació de la recerca "Catalunya, xarxa de ciutats"
per Ricard Gomà, director de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona, Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Marc Pradel, professor del departament de Sociologia de la Universitat de Barcelona i autor de la recerca.
L'acte, que forma part del programa Llegat Pasqual Maragall impulsat per la Fundació Catalunya-Europa, tindrà lloc a la Casa Golferichs, Gran Via de les Corts Catalanes, 491, a les 18.30h.

IGUALADA, 17 DE GENER 2017 
"On va Igualada en el nou mapa de Catalunya?"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona. 
El debat, que forma part del cicle "Dimarts de Diàlegs", serà moderat per Jordi Cuadras i tindrà lloc a l'Ateneu Igualadí, carrer Sant Pau, 9 a les 20h. 
>>>VIDEO DE LA SESSIÓ


BARCELONA, 15 DE DESEMBRE 2016 
"El desarrollo urbano sostenible: el reto de la segregación urbana"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència tindrà lloc en el marc de les Jornades sobre "Desarrollo urbano sostenible e integrado", organitzades per la Direcció General de Política Regional de la Comissió Europea i la Diputació de Barcelona. 
La sessió s'iniciarà a les 9.30 a l'edifici de l'antic Hospital de Sant Pau. La conferència tindrà lloc entre les 10 i les 10.45h. 

BARCELONA, 2 DE DESEMBRE 2016
Presentació i debat de l'estudi "La luz de la ciudad. El proceso de urbanización en España a través de la imágen nocturna de la Tierra"
per Oriol Nel·lo, Joan López, Jordi Martín i Joan Checa, del Grup d'Estudis sobre Energia, Territori i Societat (GURB) de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La intervenció obrirà la Jornada "La llum de la ciutat" que per tal de debatre els resultats de la investigació han organitzat GURB i la Societat Catalana d'Ordenació del Territori.
La Jornada tindrà lloc a la Sala Nicolau d'Olwer, de l'Institut d'Estudis Catalans, carrer del Carme 47,  entre les 9 i les 14h.

BARCELONA, 30 DE NOVEMBRE 2016
"Què se n'ha fet de la Nova Cultura del Territori?"
per Antonio Prieto, president del Colegio de Geógrafos de España, Helena Cruz, investigadora de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona.
La taula rodona, presentada per Jaume Busquets i Josep Oliveras, és organitzada per la Societat Catalana de Geografia, la Societat Catalana d'Ordenació del Territori i la delegació del Col·legi de Geògrafs a Catalunya
La sessió tindrà lloc a la Sala Nicolau d'Olwer, de l'Institut d'Estudis Catalans, carrer del Carme 47, entre les 18 i les 20h. 
>>>VÍDEO DE LA SESSIÓ

CÓRDOBA, 18 DE NOVEMBRE 2016 
"El Pla de Barrios de Barcelona. Diagnóstico y actuación en la ciudad existente"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona.
La ponència serà presentada en el marc del I Foro Vivienda y Ciudad, organitzat per l'Ajuntament de Córdoba els dies 17 i 18 de novembre
La intervenció tindrà lloc al Teatro Góngora, calle Jesús María 10, entre les 10,30 i les 11h. 
>>>VIDEO DE LA SESSIÓ

BARCELONA, 16 DE NOVEMBRE 2016 
"La creació de ciutats sostenibles"
per Salvador Rueda, director de l'Agència Barcelona Ecologia, i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona.
El debat tindrà lloc en el marc del cicle "Ciutats (+) Humanes"  organitzat per la Fundació Valors i d'altres entitats. Tindrà lloc al Palau Macaya de Barcelona, Passeig de Sant Joan 108, entre les 19 i les 20.30h.
>>>VIDEO DE LA SESSIÓ
 
VIC, 11 DE NOVEMBRE 2016
"El territori d'Osona en el context català"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona.
La ponència serà presentada en el marc de la Jornada "Osona: el territori", organitzada per la Fundació de l'Antiga Caixa Manlleu amb col·laboració amb la Universitat de Vic, la Delegació del COAC i d'altres entitats.
L'acte tindrà lloc a l'Auditori Antiga Caixa Manlleu, Rambla Hospital 11, entre les 16.15 i les 17h. 
 
TERRASSA, 10 DE NOVEMBRE 2016 
Presentació del llibre "La ciudad en movimiento. Crisis social y respuesta ciudadana"
per Xavier Matilla, arquitecte i professor de l'ETSAV, i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona.
El debat, organitzat per la Llibreria Synusia, tindrà lloc a l'Ateneu Candela de Terrassa, carrer Sant Gaietà 73 / Montserrat 136, entre les 19 i les 21h. 

BARCELONA, 4 DE NOVEMBRE 2016
"El dret a la ciutat turística" 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència serà la intervenció inaugural de la I Trobada de Ciutats sobre la Governança del Turisme Urbà, organitzada pe l'Ajuntament de Barcelona entre els dies 2 i 4 de novembre
L'acte que serà introduït pel regidor Agustí Colom tindrà lloc als locals del MACBA a la Plaça dels Àngels entre les 9.30 i les 10.30h.  
>>>VIDEO DE LA CONFERÈNCIA

RÍO DE JANEIRO, 27 D'OCTUBRE 2016 
"Crisis social y respuesta ciudadana. ¿Puede la innovación ser una solución?"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona
La ponència serà presentada en el marc del  III SimpósioInternacionalMetropolização do Espaço, Gestão Territorial e Relações Urbano-Rurais Metropolização do espaço: processos e dinámicas. 
La sessió tindrà lloc a l'Auditori Padre Anchieta del Campus de la Pontificia Universidad Catalólica de Río de Janeiro entre les 14.30 i les 16h. 

L'ESCALA, 21 D'OCTUBRE 2016 
"Deu anys del Pla Director Territorial de l'Empordà: i ara, què?"
amb Marta Ball-Llosera, IAEDEN-Salvem l'Empordà i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona.
El debat, moderat pel professor Joan Vicente, de la Universitat de Girona, tindrà lloc en el marc que la Jornada organitzada per la Fundació Catalunya-Europa i la Càtedra de Geografia i Pensament Territorial de la UDG. L'acte es celebrarà al Museu d'Empúries entre les 11 i les 12.30h. 
  
LLEIDA, 17 D'OCTUBRE 2016  
"Desigualtat social i segregació urbana". Quin efectes? Quin tractament?"
 per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona.
 La conferència tindrà lloc en el marc del cicle organitzat per l'Institut de Desenvolupament Social i Territorials (INDEST) de la Universitat de Lleida i se celebrarà a la sala de Juntes del 2n pis Rectorat de la Universitat entre les 11 i les 13h.  

BARCELONA, 4 D'OCTUBRE 2016 
"El procés d'urbanització contemporani. Barcelona, de ciutat a metròpoli" 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència és la sessió inaugural de l'edició 2016-2017 del Màster de Direcció i Polítiques Públiques organitzat per l'Ajuntament de Barcelona. 
La sessió tindrà lloc als locals de l'Ajuntament de Barcelona situats al carrer l'Escar 1, entre les 16 i les 20 h. 

BARCELONA, 27 DE SETEMBRE 2016 
"Spatial Data Infrastructure: a New European Vision"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona.
La intervenció constituirà la conferència inaugural de la Conferència europea INSPIRE que se celebrarà entre els dies 27 i 29 de setembre a Barcelona. 
L'acte en el que participaran el Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, el Subsecretario del Ministerio de Fomento i el Director Executiu de l'European Environment Agency, serà moderat pel director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, i tindrà lloc en el Palau de Congressos de Barcelona, Avinguda Diagonal, a partir de les 11h. del matí. 
>>> VIDEO DE LA SESSIÓ

TORÍ, 14 DE SETEMBRE 2016 
"Urban Challenges: can urban innovation be the answer?"
 per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona.
La intervenció constituirà la conferència inaugural de l'encontre INPUT 9th International Conference on Innovation in Urban and Regional Planning
L'acte, que serà moderat pel professor Arnaldo Cecchini, tindrà lloc al Politecnico di Torino, Castello del Valentino.  
 
BARCELONA, 12 DE JULIOL 2016
Presentació del llibre "Barcelona, ciutat simbòlica" 
Per Águeda Baños, directora de comunicació de l'Ajuntament de Barcelona, Joan Manuel Tresserres, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, Oriol Nel·lo, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Miquel de Moragas, autor del llibre.
L'acte, que serà moderat per Pilar Vélez, directora del Museu del Disseny de Barcelona, tindrà lloc a la seu del Museu, a la plaça de les Glòries Catalanes, entre les 18.30 i les 20h.

BARCELONA, 7 DE JULIOL 2016
"El Pla de Barris de Barcelona" 
Per Oriol Nel·lo, president del Consell Assessor del Pla de Barrris de la ciutat, i Jordi Martí, gerent de l'Ajuntament de Barcelona.
La conferència, organitzada per l'Associació Consell de Cent, serà presidida per Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, i moderada per Eugeni Forradellas, president de l'associació.
La sessió tindrà lloc a l'auditori del Palauet Albeniz entre les 13 i les 14h.

ROSES, 17 DE JUNY 2016
"Forma urbana, condición urbana y gobierno del territorio"
Per Francesco Indovina, professor del Dipartimento di Urbanistica, Università di Sassari, i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona.
El debat constitueix la sessió de clausura del XIII Coloquio del Grupo de Geografía Urbana de la Asociación de Geógrafos Españoles, será moderat pel profesor Joan Vicente i tindrà lloc a la Ciutadella de Roses entre les 18 i les 19.30h.

BARCELONA, 16 DE JUNY 2016
"Ordre i desordre a la ciutat"
Per Francesco Indovina, professor del Dipartimento di Urbanistica, Università di Sassari; Mireia Belil, directora de la Fundació Forum de les Cultures; Francesc Muñoz, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona; i Joan Subirats, professor del Departament de Ciència Política, Universitat Autònoma de Barcelona.
El debat, que tindrà lloc en motiu de la presentació del llibre Cities in the 21st Century, será introduït i moderat per Oriol Nel·lo, co-editor del llibre, i tindrà lloc entre les 18.30 i les 20h al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, carrer Montalegre 5.

BARCELONA, 9 DE JUNY 2016
"Barris i crisi. Què cal fer per combatre les desigualtats socials a les ciutats?"
Per Sebastià Sarasa, professor del Departament de Ciències Polítiques i Socials, Universitat Pompeu Fabra, Ferran Busquets, director de la Fundació Arrels i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia, Universitat Autònoma de Barcelona.
El debat, organitzat pel programa RecerCaixa, será moderat per la periodista Milagros Pérez Oliva i tindrà lloc al Palau Macaya, Passeig de Sant Joan 108, entre les 18.30 i les 20h.

MARTORELL, 31 DE MAIG 2016
“Les ciutats del segle XXI”
per Mariona Tomàs, sociòloga, Universitat de Barcelona; Frederic Ximeno, ambientòleg, Estudi Ramon Folch; Josep M. Carreras, arquitecte, Àrea Metropolitana de Barcelona; Oriol Nel·lo, geògraf, Universitat Autònoma de Barcelona.
La taula rodona tindrà lloc en el marc dels debats del Congrés “El Baix Llobregat a Debat” i es celebrarà a l’auditori de la biblioteca de Martorell, carrer de la Mancomunitat Comarcals, entre les 18.30 i les 20.30 hores.

L’ALGUER, 26 DE MAIG 2016
“Pianificazione strategica. L’esperienza di Barcellona”
per Oriol Nel·lo, visiting professor del Dipartimento d’Architettura, Design e Urbanistica della Università di Sassari.
La conferència tindrà lloc en el marc de la jornada “Verso un nuovo piano strategico della città”, organitzat per l’Ajuntament de l’Alguer. L’acte, que serà presidit per l’alcalde de la ciutat, Mario Bruno, tindrà lloc a l’auditori de Lo Quarter, carrer de Sant Francesc, entre les 16.30 i les 20h.   

L'ALGUER, 4 DE MAIG 2016
Presentació del llibre "Perequazione urbanistica. Materiali per la comparazione giuridica"
per Marcos Vaquer, professor de la Universidad Carlos III, Francesco Indovina, professor de la università di Sassari, Oriol Nel·lo, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Domenico D’Orsogna, professor de la Università di Sassari i editor del llibre.
El debat, organitzat pel Dipartimento di Architettura, Design e Urbanistica de la Università di Sassari, tindrà lloc a l'Aula Magna de l’Asilo Sella, via Garibaldi 35, entre les 18.15 i les 19.30h.

BARCELONA, 28 D’ABRIL 2016
"Les desigualtats socials a Barcelona. quins efectes tenen? que hi podem fer?"
Per Marga León, inverstigadora de l’ Institut de Govern i Polítiques Públiques, i Oriol Nel·lo,  profesor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
El debat, organitzat per l’Associació d’Amics de la UAB, será moderat per Josep Maria Vallès, catedràtic emèrit de la Universitat.
L’acte tindrà lloc al Col·legi de Periodistes de Catalunya, Rambla Catalunya, 10, entre les 19 i les 20.30h.

GIRONA, 27 D’ABRIL 2016
"Moviments, política i ciutat. un debat entre  la ciència política i la geografia"
per Joaquim Brugué, professor de Ciència Política a la Universitat de Girona, i Oriol Nel·lo,  profesor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
El debat, organitzat pel Departament de Geografia de la Universitat de Girona, tindrà lloc a l’Aula Magna de la Facultat de Lletres d’aquesta Universitat, entre les 15.30 i les 18h.

BARCELONA, 26 D’ABRIL 2016
"La innovación social. Tres temas y nueve cuestiones críticas"
per Oriol Nel·lo,  profesor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferencia tindrà lloc en el marc del curs Gestión de la innovación social organitzat per Institut de Govern i Polítiques Públiques i l’IBEI de la Universitat Pompeu Fabra.
Tindrà lloc a l’edifici Mercè Rodoreda del Campus de la Universitat Pompeu Fabra, segona planta, de 12.30 a 14h.

SANTIAGO DE CHILE, 22 D’ABRIL 2016
"La planificación urbana integrada. Diez retos"
per Oriol Nel·lo,  profesor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona
La conferencia tindrà lloc en el marc del seminari "Planificar o morir en el intento", de presentació per part del Consejo Nacional de Desarrollo Urbano de la proposta de Nuevo sistema de planificación urbana integrada per a Xile, en la que  intervindran també Magdalen Vicuña, professora de la Universidad Católica de Chile i Luis Eduardo Bresciani, president del Consejo Nacional de Desarrollo Urbano.
L’acte es celebrarà a l’aula magna del Centro de Extensión de la Universidad Católica de Chile, Alameda , Santiago, de les 9 a les 12h.
>>>VIDEO DE LA CONFERÈNCIA

SANTIAGO DE CHILE, 20 D’ABRIL 2016
Presentació del llibre “Urbanización planetaria y reconstrucción de la ciudad”
per Oriol Nel·lo,  profesor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Arturo Orellana, editor del llibre.
L’acte tindrà lloc al Salón Sergió Larraín de la Universidad Católica de Chile, Campus Lo Contador, Providencia, de les 18 a les 20h.

SANTIAGO DE CHILE, 19 D’ABRIL 2016
"Movimientos sociales y gobernanza urbana"
per Oriol Nel·lo,  profesor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
El seminiari destinat als professors, investigadors i doctorands de l’Instituto de Estudios Urbanos, tindrà lloc a la seu de l’Institut, Universidad Católica de Chile, Campus Lo Contador, Providencia, de les 10 a les 12h.

MATARÓ, 13 D'ABRIL 2016  
Presentació del llibre "La ciudad en movimiento. Crisis social i respuesta ciudadana"
per Sara Moreno, professora del Departament de Sociologia de la UAB i Oriol Nel·lo, autor del llibre.
L'acte tindrà lloc al Foment Mataroní, carrer Nou 11, entre les 19.00 i les 20.30 h.

BARCELONA, 5 D'ABRIL 2016
"Orígens i actualitat de les propostes urbanes, territorials i metropolitanes (1976-2016). Barcelona i Catalunya"
per Rafael Jiménez Capdevila, geògraf, Andreu Ulied, enginyer, i Oriol Nel·lo, geògraf.   
La taula rodona constitueix la primera part de la sessió en Homentatge a l'enginyer Albert Serratosa organitzada per la Societat Catalana d'Ordenació del Territori.
L'acte tindrà lloc a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans, carrer del Carme, 47, entre les 19 i les 21 h. 

BARCELONA, 5 D'ABRIL 2016 
"Production, Exchange and Public Space" 
La taula rondona que serà moderada per Oriol Nel·lo, tindrà lloc en el marc de la Reunió Temàtica sobre Espai Públic preparatòria de la conferència Habitat III, Quito 2016.
La sessió tindrà lloc al Paranif de la Universitat de Barcelona, entre les 16.30 i les 16h.

OLOT, 18 DE MARÇ 2016 
"Alternatives socials davant la crisi: les pràctiques d'innovació social"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB.
La conferència és organitzada per l'Institut d'Estudis Socials de la Garrotxa, i tindrà lloc a Can Trincheria, carrer Sant Esteve, 29, entre les 19.30 i les 21h.

BARCELONA, 15 DE MARÇ 2016 
"Alguns ensenyaments de l'aplicació de la Llei de Barris per al desenvolupament de les polítiques públiques" 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB.
La conferència tindrà lloc en el marc del Executive Master in Public Administration, d'ESADE.
La sessió tindrà lloc als locals d'ESADE, carrer Marqués de Mulhacén, 44, entre les 12.45 i les 14.15h.

BARCELONA, 15 DE MARÇ 2016
"La co-producció de polítiques. oportunitats i reptes" 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB.
La intervenció tindrá lloc en el marc de la jornada Coproducció de polítiques públiques, inscrita en els debats del Pla d'Acció municiapl de Barcelona, 2016-2019.
La sessió tindrà lloc a l'auditori del Palau Macaya, Passeig de Sant Joan, 108 entre les 10 i les 11h.

SANT CUGAT DEL VALLÈS, 4 DE MARÇ 2016 
"El contexto catalán. Políticas urbanas y territoriales de la Generalitat de Catalunya"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB. 
La conferència tindrà lloc en el marc del Máster de Desarrollo Urbano y Territorial de la Universitat Politècnica de Catalunya, i es celebrarà a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès, a Sant Cugat del Vallès, carrer Pere Serra, 1-15, entre les 12 i les 14h.

MADRID, 1 DE MARÇ 2016 
"¿A quien corresponde el control de la ciudad?". Presentación y debate entorno al libro "La ciudad en movimiento. Crisi social y respuesta ciudadana"
per Daniel Marías, geògraf, professor de la Universidad Carlos III, Jorge García Castaño, sociòleg, Concejal de los distritos Centro y Chamberí, y Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona i autor del llibre.
L'acte que serà presentat i moderat per Josefina Gómez Mendoza, catedràtica de Geografia i académica, es organitzat pel Club de Debates Urbanos de Madrid. La sessió tindrà lloc al Centro Cultural Galileo, carrer Galileo, 39 a partir de les 19.30h. 

NÀPOLS, 25 DE FEBRER 2016 
"La città nella crisi". Presentazione del volume "La ciudad en movimiento. Crisi social y respuesta ciudadana"
per Salvatore Visone President Ordine Architetti P.P.C. di Napoli e Provincia i professor Università degli Studi di Napoli Federico II; Angelino Mazza  Centro di ricerca "Raffaele d'Ambrosio" (L.U.P.T.), Università  Federico II;  Aldo Berlinguer, Assessore all'Ambiente, Territorio, Infrastrutture, Opere Pubbliche e Trasporti, Regione Basilicata i professor Università degli Studi di Cagliari; Massimo Marrelli, professor emèrit i ex-rector, Università Federico II; Francesco Domenico Moccia, Presidente INU Campania i professor Università Federico II; Guglielmo Trupiano director del  L.U.P.T i professor  Università Federico II; i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona i autor del llibre.
L'acte, que serà moderat pel periodista Raffaele Paciello, tindrà lloc a la Sala delle Assemblee "Raffaele Sirica" dell'Ordine degli Architetti, Pianificatori, Paesaggisti e Conservatori di Napoli e Provincia, piazzetta Matilde Serao, 7, entre les 15 i les 18h. 

BARCELONA, 18 DE FEBRER 2016
"La geografia de la desigualtat a la regió metropolitana de Barcelona"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència constitueix la primera lliçó del curs On Barcelona perd el nom: la política des de les perifèries, organitzat per La Hidra Cooperativa.
La sessió tindrà lloc als locals de l'entitat, carrer Sant Vicenç 33, entre les 19 i les 21h.

BARCELONA, 17 DE FEBRER 2016 
"Social segregation and urban movements in Barcelona"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència tindrà lloc en el marc de la jornada de treball organitzada pel MSc in International Planning de la Bartlett School of Planning, University College London. 
La sessió tindrà lloc al CIDOB, carrer Elisabets 12, entre les 11 i les 13h. 

SANT ADRIÀ DEL BESÒS, 16 DE FEBRER 2016 
"L'hora del Besòs. Rehabilitació urbana i estratègia metropolitana"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència tindrà lloc en el marc de la Jornada de Treball organitzada pel Pla Estratègic Metropolità de Barcelona i anirà precedida per les intervencions de Joan Callau, alcalde de Sant Adrià del Besòs, i Carles Castells, director del PEMB.
La sessió tindrà lloc al Centre Cívic Polidor, plaça Guillermo Vidaña, de Sant Adrià del Besòs, entre les 11 i les 13h.

BELLATERRA, 10 DE FEBRER 2016
"Nueve retos para el estudio de los movimientos urbanos"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
El seminari forma part dels Seminaris de recerca organitzats pel Departament de Ciències Polítiques en el marc del seu Programa d'estudis de Doctorat.
La sessió tindrà lloc a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia, de la Universitat Aut`noma de Barcelona entre les 13 i les 14.30h. 

BARCELONA, 3 DE FEBRER 2016
Club de lectura sobre "La ciudad en movimiento. Crisis social i respuesta ciudadana"
amb Jaume Bellmunt, coordinador de Taller de Política, i Oriol Nel·lo, autor del llibre. Per a la sessió s'ha preparat un dossier sobre el llibre.
La presentació i debat tindrà lloc a la Llibreria Alibri, carrer Balmes 26, entre les 18.30 i les 20h.
>>>VIDEO ENTREVISTA BTV SOBRE EL LLIBRE

PORTO, 13 DE GENER 2016 
"Novos horizontes para a cidade: políticas públicas e movimentos urbanos”
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència constituirà la ponència inaugural de les jornades A base territorial das políticas públicas:visões e evoluções, organitzades pel CEGOT de la Universidade do Porto.
L'acte tindrà lloc a l'Anfiteatro Nobre, Faculdade de Letras da Universidade do Porto, entre les 9.30 i les 10.30 h. 

BARCELONA, 11 DE GENER 2016 
"Apunts per a un nou municipalisme barceloní"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència tindrà lloc en el marc de la Jornada Directiva organitzada per l'Ajuntament de Barcelona.
L'acte, que serà presidit per l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, tindrà lloc a l'espai Josep Bota, al centre cultrual Can Fabra, de Sant Andreu, entre les 9.30 i les 11h.

FARRERA DE PALLARS, 2 DE GENER 2016
Presentació del llibre "La ciudad en movimiento. Crisis social i respuesta ciudadana"
per Lluís Llobet, director del Centre d'Art i Natura de Farrera, i Oriol Nel·lo, autor del llibre. 
El debat tindrà lloc a la seu del Centre d'Art i Natura, edifici de la Bastida, Farrera de Pallars, a les 19h. 

BARCELONA, 9 DE DESEMBRE 2015
Presentació del llibre "La ciudad en movimiento. Crisis social i respuesta ciudadana"
per Joaquim Brugué, catedràtic de Ciència Política; Universitat Autònoma de Barcelona, i Oriol Nel·lo, membre de l'Institut d'Estudis Catalans i autor del llibre. 
L'acte, organitzat per la Societat Catalana de Geografia, tindrà lloc a les 19h. a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans, Carrer del Carme, 47, Barcelona. 
>>>VIDEO ENTREVISTA SOBRE EL LLIBRE

BARCELONA, 17 DE NOVEMBRE 2015
"Tendències globals i escenaris de futur de la metròpolis"
per Francesc Magrinyà, director de l'Àrea de Planificació Estratègica, AMB; José Manuel Calvo, regidor d'urbanisme, Ajuntament de Madrid, Mateu Hernández, CEO, Barcelona Global; i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La taula rodona tindrà lloc en el marc de la jornada Global Trends & Metropolitan Strategies, organitzada pel Pla Estratègic Metropolità de Barcelona.
L'acte es celebrarà a la seu d'ESADE, Avinguda Pedralbes 60-62, Barcelona, entre les 11.30 i les 12.30 h.

SEVILLA, 19 D'OCTUBRE 2015
"Nuevos horizontes para la ciudad: movimientos urbanos y políticas públicas"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència constitueix la lliçó inaugural del curs 2015-2016 del Master sobre Ordenación y Gestión del Desarrollo Local y Territorial, del Departamento de Geografía de la Universidad de Sevilla.
La sessió tindrà lloc a la Sala de Grados "Diego Angulo" de la Facultad de Geografía e Historia de la Universidad de Sevilla, calle de Doña María de Padilla, de les 18 a les 19.45h.
  
BARCELONA, 27 DE SETEMBRE 2015 
Presentació del llibre "Ciutats mediterrànies: civilització i desenvolupament / Villes méditerranéennes: civilisation et développement", coordinat per Antoni Riera, Josep Guitart i Salvador Giner
per Joandomènec Ros, president del l'Institut d'Estudis Catalans, i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Es tracta de la presentació de les Actes de la primera trobada científica sobre les ciutats mediterrànies, celebrada a Barcelona el mes de novembre de 2011.
La sessió tindrà lloc en el marc de la Reunió científica Ciutats i regió a la mediterrània. Comparació diacrònica, que se celebrarà a l'Institut d'Estudis Catalans, carrer del Carme, 47, entre els 12.30 i les 13.30h.

BARCELONA, 14 DE SETEMBRE 2015
"Gentrificación: ¿desastre, necesidad, oportunidad? Por un uso crítico del concepto en los países de Europa del Sur"
per Francesco Indovina, Dipartimento di Architettura, Design e Urbanistica, Università di Sassari, i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. 
La presentació tindrà lloc en el marc del Col·loqui Internacional Capitalisme global i processos de regeneració urbana. Homenatge a Neil Smith, organitzat per Espais Crítics entre els dies 14 i 16 de setembre 2105. 
La sessió tindrà lloc a l'Auditori del Museu d'Art Contemporani de Barcelona a les 9.30h.
>>>VIDEO DE LA SESSIÓ  

BELLATERRA, 7 DE SETEMBRE 2015 
"Mirades sobre el paisatge" 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Lliçó inaugural del curs acadèmic 2015-2016 a la Facultat de Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona. 
La sessió, presidida pel Degà de la Facultat, tindrà lloc a les 10.15h a l'Auditori de la Facultat. 

FARRERA DE PALLARS, 26 D'AGOST 2015 
Projecció del documental "La mirada d'un geògraf. Vida i viatges de Gonçal de Reparaz"
el documental, dirigit per Josep M. Palau i Manu Benavente, i coproduit per MANUAL i Televisió de Catalunya serà presentat per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La sessió s'inscriu en el Cicle Audiovisual de Farrera, organitzat pel Centre d'Art i Natura i tindrà lloc a la seu del CAN, a la Bastida, a les 22h.

BARCELONA, 8 DE JULIOL 2015
"Medi ambient i organització del territori"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La ponència tindrà lloc en el marc del Simposi A 40 anys de la mort de Franco (1975-2015), organitzat pel Centre d'Història Contemporània de Catalunya i l'Institut d'Estudis Catalans.
La sessió tindrà lloc entre les 11 i les 11.30h a la Sala Pere i Joan Corominas de l'Institut d'Estudis Catalans, Carrer del Carme 47.
>>> VIDEO DE LA SESSIÓ

BARCELONA, 2 DE JULIOL 2015
"Debat sobre Barcelona"
per Joan Busquets, professor de la GSD, Harvard University, Antonio Paolo Russo, professor del Departament de Geografia, Universitat Rovira i Virgili, i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
El seminari forma part dels debats La ciutat possible, organitzats pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, en col·laboració amb el Social Science Research Council de Nova York, i tindrà lloc entre les 17 i les 18.30h. al CCCB, Carrer Montalegre, 5.

BARCELONA, 1 DE JULIOL 2015
"Les classes socials a Catalunya en temps de crisi"
per Marina Subirats, Catedràtica Emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona
La sessió, forma part del cicle Debats per a entendre la societat d'avui, organitzat per l'Associació Catalana de Sociologia, i tindrà lloc al Palau Macaya, Passeig de Sant Joan, 108, a les 19h.

VILANOVA I LA GELTRÚ, 12 DE JUNY 2015
"El Penedès en l'organització territorial de Catalunya"
per Jordi Cuyàs, Fundació Pro-Penedès, i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
El debat, organitzat per la Unió Vilanovina, tindrà lloc a partir de les 19.30 h., als locals de la Unió, a la plaça del Pou de la Geltrú.

VILA-SECA, 11 DE JUNY 2015 
"Els ens locals en l'organització del territori"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La ponència serà presentada en el marc del VI Fòrum d'Actualització en Dret Local, organitzat per la Universitat Rovira i Virgili, en col·laboració amb la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Vila-Seca.
El Fòrum tindrà lloc a la Facultat de Turisme i Geografia de la URV, carrer Joanot Martorell, 15. La ponència serà presentada a les 11 h. i anirà seguida d'una taula rodona sobre el tema "De l'urbanisme a l'organització territorial" amb participació d'Agustí Serra, Director General d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Judith Gifreu, professora de Dret Administratiu de la UAB, i Oriol Nel·lo.

CERDANYOLA DEL VALLÈS, 10 DE JUNY 2015 
"Les desigualtats territorials"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona
La conferència forma part del programa d'activitats de l'Aula d'Extensió Universitària de Cerdanyola del Vallès per al curs acadèmic 2014-2015.
L'acte tindrà lloc al Museu d'Art de Cerdanyola-Can Domènech, carrer Sant Martí, 88, a les 18h.

VALÈNCIA, 20 D'ABRIL 2015 
Presentació del llibre "La ciudad en la encrucijada" de Joao Seixas
per Joan Romero i Josep Vicent Boira, professors de la Universitat de València, Joao Seixas, autor del llibre, i Oriol Nel·lo.
L'acte tindrà lloc a la Facultat de Geografia de la Universitat de València, Avinguda Blasco Ibañez, 46, entre les 12 i les 14h.

BARCELONA, 13 D'ABRIL 2015
"L'equilibri territorial com a metàfora i objectiu" 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB.
La intervenció tindrà lloc en el curs del debat "Territori: explotació, equilibri i patrimoni" que en el marc del cicle El país que farem organitza l'Ateneu Barcelonès. En el debat intervindrà l'ambientòleg Frederic Ximeno i serà moderat per Patrícia Gabancho.
L'acte tindrà lloc a la Sala Oriol Bohigas de l'Ateneu Barcelonès, c/ Canuda, entre les 19 i les 20.30h.
>>> VIDEO DE LA SESSIÓ

LISBOA, 24 DE MARÇ 2015
Presentació del llibre "Ao reencontro do tempo"
per Maria Eduarda Gonçalves (Dinâmia-CET UIL), Fernando Luis Machado (ISCTE-UIL), Manuel Fonseca (Guerra & Paz Editores), Francesco Indovina (IUAV), Oriol Nel·lo (UAB) i Vitor Matias Ferreira, autor del llibre.
L'acte tindrà lloc al Clube ISCTE, Istituto Ciências do Trabalho e da Empresa, Ala Autonoma, Planta 4, Avenida das Forças Armadas, 1649, a les 18h.

BARCELONA, 19 DE MARÇ 2015 
Presentació del volum "10 anys de l'Anuari Territorial de Catalunya" 
per Mita Castañer, geògrafa, Moisés Jordi, geògraf, Jordi Julià, enginyer i Oriol Nel·lo, geògraf.
L'acte de presentació del volum, que serà presidit per Joandomènec Ros, president de l'IEC, i Josep Maria Llop, president de la SCOT, tindrà lloc entre les 17.30 i les 18.40 h. a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans, carrer del Carme, 47.

BARCELONA, 13 DE MARÇ 2015 
"Masia i medi rural: assolint nous reptes"
per Martí Boada, geògraf, Lourdes Viladomiu, economista, Albert Vilanova, arquitecte, i Oriol Nel·lo, geògraf.
La taula rodona tindrà lloc en la sessió de cloenda del I Congrés del Món de la Masia, organitzat per l'Institució Catalana d'Estudis Agraris, i tindrà lloc entre les 17.30 i les 18.40 h. a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans, carrer del Carme, 47.
>>> VÍDEO DE LA SESSIÓ

BARCELONA, 11 DE MARÇ 2015
"La segregació urbana a Catalunya"
per Ismael Blanco, politòleg, Carles Donat, geògraf, Eduard Jiménez, economista, i Oriol Nel·lo, geògraf. . 
Seminari de presentació i debat dels resultats relatius a la segregació urbana a Catalunya del  projecte Barris i Crisi. La sessió lloc el proper dia 11 de març a les 16 a les 19h. a l'Escola IGOP, Passeig Urrrutia, 17

BARCELONA, 9 DE MARÇ 2015
"Planificació i gestió del territori"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB.
La conferència tindrà lloc en el marc de la Diplomatura de Postgrau en Gestió gerencial local. Funció directiva, organtizada per l'Associació Catalana de Municipis i es realitzarà a la seu de l'Asssociació, carrer València, 231, 5a. planta, entre les 15.30 i les 19.30h.

SANT CUGAT DEL VALLÈS, 23 DE FEBRER 2015 
"El contexto catalán. Políticas urbanas y territoriales de la Generalitat de Catalunya (2004-2010)"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB. La conferència tindrà lloc en el marc del Máster de Desarrollo Urbano y Territorial de la Universitat Politècnica de Catalunya, i es celebrarà a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès, a Sant Cugat del Vallès, carrera Pere Serra, 1-15, entre les 10 i les 12h.

BARCELONA, 17 DE FEBRER 2015
Presentació del llibre "Estudis sobre cartografia de Barcelona, del segle XVIII al XXI: els mapes d'una ciutat en expansió", de Ramon Grau i Carme Montaner, ed.
per Xavier Tarraubella, director de l'Arxiu Històric de la Ciutat, Ramon Grau, en nom dels editors del llibre,   Jaume Miranda, director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Joaquim Borràs, arxiver en cap de l'Ajuntament de Barcelona, i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona, quepresentarà el llibre.
L'acte de presentació tindrà lloc a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, Casa de l'Ardiaca, a les 19h.

BARCELONA, 6 DE FEBRER 2015
Polítiques públicas, segregación urbana y participación
per Eva Alduiza, Universitat Autònoma de Barcelona, Sara González, Leeds University i Oriol Nel·lo, Universitat Autònoma de Barcelona.
La taula rodona tindrà lloc en el marc del V Congreso Red Española de Política Social "Desigualdad y democracia: políticas públicas e innovación social" i es celebrarà al Palau Macaya, Passeig de Sant Joan 110, entre les 15.45 i les 17.15h.

BARCELONA, 18 DE NOVEMBRE 2014
Presentació del llibre "La morfología de las ciudades. Agentes urbanos y mercado inmobiliario" d'Horacio Capel
per Josep Oliveras, president de la Societat Catalana de Geografia, Horacio Capel, autor del llibre, i 
Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. 
L'acte, organitzat per la Societat Catalana de Geografia, tindrà lloc a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans, carrer del Carme, 47 a les 19h. 

BARCELONA, 17 DE NOVEMBRE 2014
Presentació del llibre "Catalunya al mirall de la immigració" d'Andreu Domingo 
per Neus Ballús, cineasta, Francesc Serés, escriptor, Andreu Domingo, demògraf i autor del llibre i  Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
L'acte, que serà moderat pel periodista Carles Capdevila, tindrà lloc a les 19h al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, carrer Montalegre, 5. 
>>> VIDEO DE LA SESSIÓ 

CIUTADELLA DE MENORCA, 15 DE NOVEMBRE 2014
"Els centres històrics: entre les necessitats de conservació i les exigències actuals" 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La ponència tindrà lloc en el marc de les Jornades"Els centres històrics: obra del passat per a una vida del present", organitzades per la Societat Històrico-Arqueològica Martí i Bella.
L'acte tindrà lloc al Cercle Artístic, plaça del Born, a partir de les 19h.

ARENYS DE MAR, 11 DE NOVEMBRE 2014
"Alternatives socials davant la crisi: els moviments d'innovació social a Catalunya"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència forma part del programa de l'Aula d'extensió universitària d'Arenys de Mar i tindrà lloc al Centre Cultural Calisay, Riera pare Fita, 31, de les 18 a les 19.30h.

RIO DE JANEIRO, 6 DE NOVEMBRE 2014
"Intervenciones en tiempos de crisis. Las potencialidades y los límites de la acción comunitaria"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. La ponencia formarà part del II Simpósio InternacionalMetropolização do Espaço, Gestão Territorial e Relações Urbano-Rurais Metropolização do espaço: processos e dinámicas que tindrà lloc a la Pontifica Universidade Catolica de Rio de Janeiro entre els dies 3 i 8 de novembre de 2014.
L'acte tindrà lloc a la  Pontifícia Universidade Católica do Rio de Janeiro, Rua Marquês de São Vicente, 225, a les 10.30h.
>>>VÍDEO DE LA CONFERÈNCIA: PRIMERA PART I SEGONA PART

BARCELONA, 9 D'OCTUBRE 2014
"Govern del territori i identitats"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La ponència forma part de la Jornada  "Territori i identitat. Mirades en clau de futur" organitzat per la delegació del Col·legi de Geògrafs a Catalunya, amb la participació de Quim Torra, Jaume Busquets, Joan Nogué, Joan Santesmases, Oriol Nel·lo, Claudia Pujol i Francesc Xavier Hernández,
L'acte tindrà lloc a El Born. Centre Cultural, carrer Comercial 5, a partir de les 18h. 

BARCELONA, 3 D'OCTUBRE 2014
"De la protesta a la proposta: Innovació a la societat"
per Bruno Lazzarotti, investigador Fundació Joao Pinheiro i Oriol Nel·lo, professor del Departame de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. 
El diàleg, que serà introduit i moderat per Ismael Blanco, tindrà lloc en el marc del simposi "Crisis urbanes a Europa i Brasil. De la protesta a la proposta"organitzat per l'Institut de Govern i Polítiques Públiques,
L'acte es celebrarà al Palau Macaya, Passeig de Sant Joan 110, a les 12h.  

SEVILLA, 18 DE SETEMBRE 2014
"La puesta en valor del paisaje como capital territorial en la ordenación del territorio. El caso de Cataluña"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència forma part del curs El capital territorial de Andalucía al servicio del nuevo modelo productivo, organitzat per la Universidad Internacional de Andalucía, dins el seu programa de Cursos de Verano. 
La conferència tindrà lloc al Campus de la Cartuja, Monasterio de la Cartuja, C/ Américo Vespucio, 2, entre les 12 i les 14.30h.

TREMP, 11 DE JULIOL 2014

"La producció d'energia elèctrica i la transformació del paisatge"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència forma part del curs Hidroelèctriques: paisatge, territori i societat, organitzat per la Universitat de Lleida a Tremp entre els dies 10 i 12 de juliol de 2014. 
L'acte tindrà lloc al Centre Cívic Tarraquet de Tremp, entre les 10 i les 12h. 

BARCELONA, 27 DE JUNY 2014 

"Identitat, lideratge i territori. La crisi de les polítiques urbanes" 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència forma part de la Diplomatura de Postgrau en lideratge i governança local de l'Associació Catalana de Municipis i es realitza a l’aula de l’ACM, c/ València 231, 5en planta, entre les 16 i les 20h. 

BELLATERRA, 18 DE JUNY 2014 

"Pilar Riera: quaranta anys de Geografia a la Universitat Autònoma de Barcelona"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La intervenció tindrà lloc en l'acte de reconeixement dels professors de la Facultat de Lletres de la UAB que es jubilen enguany. La sessió tindrà lloc a l'Auditori de la Facultat entre les 11 i les 13h.

MADRID, 13 DE JUNY 2014
"Segregación urbana e innovación social"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona i membre del Grup d'Estudis Urbans de l'AGE.
La intervención tindrà lloc en el marc de la taula rodona "Sociedades Rotas", dins el XII Coloquio del Grupo de Geografía Urbana de la Asociación de Geógrafos Españoles. La sessió tindrà lloc a la Sala d'Actes de la Universidad Carlos III (sede Puerta de Toledo) a les 16.30h.  

BARCELONA, 13 DE JUNY 2014
"La innovació social, motor de la recuperació?"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència tindrà lloc en el marc del XIII Col·loqui Servei Públic-Gestió Privada: Barcelona, motor de la recuperació.
El Col·loqui tindrà lloc a IESE, carrer Arnús i Garí, 2, entre les 9 i les 13.45h. La intervenció és prevista a les 9.45h.

BELLATERRA, 11 DE JUNY 2014
"Josep Maria Vallès, la política com a voluntat crítica i compromís cívic"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. 
La intervenció tindrà lloc en el marc de la sessió d'Homenatge al professor Josep Maria Vallès, en la que intervindran així mateix Joan Botella, Joaquim Brugué, Itziar González, Josep Oliver i Juan Luis Paniagua. 
L'acte, que serà obert per Ferran Sancho, rector de la UAB, tindrà lloc a la Sala d'Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona a les 12h. 

L'ALGUER, 23 DE MAIG 2014
"L’urbanizzazione costiera e le misure di protezione: il caso della Catalogna"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona i professor convidat al Dipartimento di Architettura, Design e Urbanistica de la Università di Sassari a l'Alguer.
La conferència tindrà lloc en el marc de la jornada "Prospettive di rigenerazione degli insediamenti turistici costieri e sostenibilità" i tindrà lloc a les 15h a l'Aula Magna de l'Asilo Sella, lungomare Garibaldi.  

L'ALGUER, 20 DE MAIG 2014 
"Segregazione urbana e innovazione sociale nelle grande città europee"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona i professor convidat al Dipartimento di Architettura, Design e Urbanistica de la Università di Sassari a l'Alguer.
La conferència tindrà lloc en el marc de la jornada "Un Ambiente Internazionale", dedicat a la presentació de presentació dels tres nous màsters iniciats pel Dipartimento di Architettura, Design e Urbanistica de la Università di Sassari a l'Alguer, que serà oberta pel rector de la universitat, Attilio Mastino, i del director del departament, Arnaldo Cecchini.
La conferència tindrà lloc al complex de Santa Clara a les 14.30h.

L'ALGUER, 16 DE MAIG 2014
"La questione della casa: l'esperienza catalana"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona i professor convidat al Dipartimento di Architettura, Design e Urbanistica de la Università di Sassari a l'Alguer.
La conferència tindrà lloc en el marc del debat "Politiche della casa e la riqualificazione urbana", amb la participació de Ivan Blecic i Mario Bruno.
L'acte tindrà lloc a l'escola d'Arquitectura de l'Alguer, al complex de Santa Clara, entre les 18.30 i les 20h.

LES FRANQUESES DEL VALLÈS, 29 D'ABRIL 2014
"Actua! Territori"
per Agàpit Borràs, urbanista, i Oriol Nel·lo , professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
El debat, que forma part del cicle "Actua!" organitzar per l'associació de participació i debat polític Les Franqueses Imagina, serà presentat per la periodista Elisenda Cuquet i tindrà lloc al Centre Cultural de Marata a les 21.30h.

BARCELONA, 28 D'ABRIL 2014

"Els reptes de la gestió del territori metropolità"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència tindrà lloc en el marc de l'acte d'homenatge a l'arquitecte i urbanista Manuel Ribas i Piera organitzat per l'Associació Catalana de Ciència Regional i el Col·legi d'Economistes de Catalunya.
L'acte, que serà presentat per Marçal Tarragó i comptarà amb una intervenció de Francesc Solé Parellada en record de Manuel Ribas i Piera, tindrà lloc a l'Auditori del Col·legi d'Economistes de Catalunya, plaça Gal·la Placídia, 32, a les 19h.

PALMA DE MALLORCA, 28 D'ABRIL 2014
"Conflicte territorial i identitat política a l'Estat: una reflexió des de la Geografia"
per Onofre Rullan, professor del Departament de Ciències de la Terra de la Universitat de les Illes Balears, Damià Pons, professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de les Illes Balears, Rubén C. Lois, professor del Departament de Geografia de la Universitat de Santiago de Compostela, i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
El debat, que té lloc amb motiu de la publicació del llibre Repensar el Estado, tindrà lloc a la Sala de Graus, Edifici Ramon Llull de la Universitat de les Illes Balears a les 11.30h.

SANT ADRIÀ DEL BESÓS, 24 D'ABRIL 2014
"Memòria de la llum: energia, ciutat, metròpoli"
per Joan Roca, director del Museu d'Història de la Ciutat de Barcelona, Salvador Rueda, director de l'Agencia d'Ecologia Urbana de Barcelona i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La sessió, que s'inscriu en el cicle d'actes en motiu de l'exposició Sant Adrià: la fàbrica de la llum, serà moderat pel professor Francesc Muñoz, i tindrà lloc al Museu d'Història de la Immigració de Catalunya, carretera de Mataró, 124, entre les 19 i les 21h. 

MADRID, 10 D'ABRIL 2014 
"Estado y territorio ante la crisis política y social" 
per Francisco Rubio Llorente, expresidente del Consejo de Estado, Fernando Vallespín, profesor de Ciencia Política de la Universidad Autónoma de Madrid, Carmen Delgado, presidenta de l'Asociación de Geógrafos Españoles, i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
El debat, que té lloc amb motiu de la publicació del llibre Repensar el Estado, serà moderat per Josefina Gómez Mendoza, catedràtica del Departament de Geografia de la Universidad Autónoma de Madrid, i és organitzat pel Club de Debates Urbanos. L'acte es celebrarà al Círculo de Bellas Artes, Calle de Alcalá, 42, Madrid, a les 19.30h.

SANTIAGO DE CHILE, 3 D'ABRIL 2014
"Necesidad y desafíos de la planificación y gestión urbana"
per Claudio Orrego, Intendente de la Región Metroplitana, i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB.
L'acte organitzat per l'Instituto de Estudios Urbanos y Territoriales de la Universidad Católica de Chile constitueix l'acte inaugural del curs de grau per a Planificación y Gestión Urbana Integrada i tindrà lloc a la seu del IEUT, Campus Lo Contador UC, El Comendador 1916, Providencia.

SANTIAGO DE CHILE, 2 D'ABRIL 2014
"Barrios y crisis. Un estudio sobre la segregación urbana y la resiliencia social en la región metropolitana de Barcelona" 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB.
​El seminari tindrà lloc en el Instituto de Estudios Urbanos, Pontificia Universidad Católica de Santiago de Chile, Campus Lo Contador UC, El Comendador 1916, Providencia, a les 12h.  

SANTIAGO DE CHILE, 1 D'ABRIL 2014

"Los retos del gobierno metropolitano"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB. La conferència tindrà lloc en el marc del seminari "Institucionalidad, metrópolis y calidad de vida" organitzat per l'Instituto de Estudios Urbanos y Territoriales de la Universidad Católica de Chile.
L'acte serà inaugurat per l'alcadessa de Santiago, Carolina Tohá, i tindrà lloc a la Sala Colorada, Centro de Extensión de la Universidad católica, Alameda 390, i tindrà lloc entre les 9 i les 18h.

MADRID, 24 DE MARÇ 2014
Presentació del llibre "Los ríos de la zona árida peruana" de Gonçal de Reparaz
per Francisco Eguiguren Praeli, Ambaixador del Perú, Jaume Miranda, director de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, José Antonio Rodríguez Esteban, professor de la Universidad Autónoma de Madrid y Oriol Nel·lo, professor de Universitat Autònoma de Barcelona.
L’acte que serà presentat per Alejandro R. Díez Torre, Vicepresident de la Sección Iberomericana del Ateneo de Madrid, tindrà lloc a la seu d’aquesta institució,  Calle del Prado, 21, Sala Nueva Estafeta, a les 19.30h. 

BARCELONA, 19 DE MARÇ 2014
Presentació del llibre "Los ríos de la zona árida peruana" de Gonçal de Reparaz
Per Jaume Miranda, director de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Maria del Carmen de Reparaz, directora de PromPerú i filla de l'autor i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB.
L'acte, que serà presidit per Josep Oliveras, president de la Societat Catalana de Geografia, tindrà lloc a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans, carrer del Carme 47, a les 19h.

BARCELONA, 13 DE MARÇ 2014 
"Mediterrània: els reptes de futur"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB.
La conferència forma part cicle Ecotendències, organitzat pel Museu de la Ciència i tindrà lloc al Cosmo Caixa de Barcelona a les 11h.
>>> VIDEO RESUM DE LA CONFERÈNCIA

BARCELONA, 3 DE MARÇ 2014 
"Barris desafavorits davant la crisi: segregació urbana, innovació social i capacitat cívica"
per Ismael Blanco, investigador de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB, Joaquim Brugué, professor del Departament de Geografia de la UAB, Eduard Jiménez, Territoris i organitzacions i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB.
L'acte consistirá en la presentació de l'avenç dels resultats de l'estudi impulsat pel programa RecerCaixa i tindrà lloc al Palau Macaya, Passeig de Sant Joan, 110, a les 18h.

BARCELONA, 26 DE FEBRER 2014

Presentació del llibre "Repensar el Estado" 
per Josep Oliveras, President de la Societat Catalana de Geografia, Josefina Gómez Mendoza, Ruben C. Lois i Oriol Nel·lo, editors del llibre.
L'acte, organitzat per la Societat Catalana de Geografia, tindrà lloc a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans, carrer del Carme 47, entre les 19 i les 20.30h.

SANT CUGAT DEL VALLÈS, 24 DE FEBRER 2014 
"El contexto catalán. Políticas urbanas y territoriales de la Generalitat de Catalunya (2004-2010)"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB. La conferència tindrà lloc en el marc del Máster de Desarrollo Urbano y Territorial de la Universitat Politècnica de Catalunya, i es celebrarà a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès, a Sant Cugat del Vallès, entre les 12 i les 14h.

L'AQUILA, 21 DE FEBRER 2014 

"Governare il territorio. Trasformazione amministrativa e nuovi sistemi di relazioni"
per Angelo Mazza, LUPT, Università Federico II de Nàpols i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB.
L'acte constitueix la presentació del llibre "Province e Territorio. Riforme amministrative e pianificazione di area vasta in Italia e in Spagna" i consistirà en un debat amb la participació d'experts i representants polítics de la regió d'Abbruzo-Molise. Tindrà lloc a Cartiera del Vetoio, Via Lago di Vetojo, entre les 16 i les 19h.

ROMA, 20 DE FEBRER 2014 
"Le città metropolitane in una prospettiva di sviluppo europea"
per Gugliermo Trupiano, professor Università Federico II de Nàpols, i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB.
L'acte constitueix la presentació del llibre "Province e Territorio. Riforme amministrative e pianificazione di area vasta in Italia e in Spagna" i consistirà en un debat amb la participació d'experts i responsables públics italians. Tindrà lloc a la Fondazione Giacomo Brodolini, via Barberini 50, entre les 15.30 i les 18h.

BARCELONA, 15 DE FEBRER 2014 
"Regeneració urbana i salut"
per Teresa Tapada, professora del Departament d'Antropologia de la UAB, Roshanak Mehdipanah, Agència de Salut Pública de Barcelona, i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB.
El debat tindrà lloc a l'Agència de Salut Pública de Barcelona, plaça Lesseps 1, entre les 13 i les 15h. La intervenció d'Oriol Nel·lo versarà sobre el tema: "La rehabilitació urbana a Catalunya: lliçons apreses i perspectives de futur".

PORTO, 13 DE FEBRER 2014 
"Los efectos de la crisis económica en las grandes ciudades de la península Ibérica. el caso de la región metropolitana de Barcelona"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB.
La conferència inaugurarà el Colóquio Noroeste: Policentrismo urbano, conhecimento e inovação economica, i es celebrarà a la Facultat de Lletres de la Universidade do Porto, entre les 17 i les 18h. 

SANTIAGO DE COMPOSTELA, 13 DE FEBRER 2014

Presentació del llibre "Repensar el Estado"
per Ramón Villares Paz, Presidente do Consello da Cultura Galega, Francisco Ramón Durán Villa, Vicerreitor de Estudantes e Cultura (USC), Juan Luis Blanco Valdés, Director do Servizo de Publicacións (USC), el professor José Luis Barreiro Rivas del Departament de Ciencia Política e da Administración (USC), Ruben Lois i Oriol Nel·lo, editors del llibre.
La presentació tindrà lloc a la seu del Consello da Cultura Galega, Pazo de Raxoi, plaza del Obradoiro, a les 12h. 

BARCELONA, 11 DE FEBRER 2014

"Debat sobre el 'Model Barcelona'"
per Xavier Vives, professor d'Economia IESE, Pere Durán, director de Turisme de Barcelona, Eva Fernández, antropòloga i activista veïnal, i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB.
El debat, organitzat per l'Associació d'Amics de la UAB, serà moderat per Antonio Franco, periodista i president de l'associació. Tindrà lloc a l'Ateneu Barcelonès, carrer de la Canuda, 6, entre les 19 i les 21h.
>>>VIDEO DE LA SESSIÓ

BARCELONA, 28 DE GENER 2014
"Realitats metropolitanes i governs locals"
per Jaume Renyer, professor de Dret Administratiu a la Universitat Rovira i Virgili, i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. 
La conferència tindrà lloc en el marc de la Jornada "L'organització territorial dels governs locals" organitzada per la Societat Catalana de Geografia i la Diputació de Barcelona i tindrà lloc a la Seu de l'Institut d'Estudis Catalans, carrer del Carme, 47. 
>>>VÍDEO DE LA CONFERÈNCIA

VALÈNCIA, 13 DE DESEMBRE 2013
"Los efectos de la crisis económica en las grandes ciudades españolas. El caso de Barcelona"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB
La conferència tindrà lloc en el marc del Congrés Internacional "Sostenibilidad en las áreas metropolitanas", organitzat pels professors Maria Dolores Pitarch i Joan Romero, del Departament de Geografia de la Universitat de València. La sessió tindrà lloc a la sala d'actes de la Facultat de Geografia, Avinguda Blasco Ibañez 46, València, de les 10.30 a les 11.30h.
>>>VIDEO DE LA CONFERÈNCIA

BARCELONA, 6 DE NOVEMBRE 2013
"Sis reflexions sobre el paisatge"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB 
La conferència es celebra en el marc del Màster de Gestió del Paisatge del Departament de Geografia de la UAB. La sessió tindrà lloc al Museu d'Història de la Ciutat, Baixada de la Llibreteria, 7, Barcelona, entre les 19.30 i les 20.30h.  

BARCELONA, 21 DE NOVEMBRE 2013
"Postsuburbia"
per Zaida Muxi, professora de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB
Es tracta de l'acte de presentació del llibre Postsuburbia. Rehabilitación de urbanizaciones residenciales monofuncionales de baja densidad, coordinat per Zaida Muxi. L'acte tindrà lloc a la Nau Comanegra, carrer Consell de Cent, 159, Barcelona, entre les 20 i les 21h.

BARCELONA, 19 DE NOVEMBRE 2013
"Les bases d'articulació del sistema de planejament territorial i urbanístic. Les figures de planejament territorial" 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB
La conferència es celebra en el marc del Diplomatura de Postgrau en Dret Urbanístic i tindrà lloc a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, carrer Girona, 20, Barcelona, entre les 16.30 i les 20.30 hores.

LONDRES, 15 DE NOVEMBRE 2013
"The transformation of spatial planning in Catalonia and the challenges posed by the current political debates in Catalonia and Spain"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB 
La ponencia será exposada en el marc del seminari "Shaping the territory in Scotland, Catalonia and Flanders: Analysing contemporary debates on devolution and independence from a spatial planning and territorial cohesion lens", organitzat per l'European Institute de la University College London.
La sessió tindrà lloc a la Bartlett School of Planning, Friends House, Bloomsbury, Suite 173, Euston Road, Londres, entre les 14 i les 15h.

BARCELONA, 13 DE NOVEMBRE 2013
"El turisme en el litoral mediterrani: benedicció o flagel?. Un microcosmos com exemple: Formentera"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB
La sessió forma part dels "Cafè Tertúlia" organitzat per CosmoCaixa i tindrà lloc a la seu del museu, carrer Isaac Newton, 26, Barcelona, entre les 17 i les 18.30h.
 
SANTIAGO DE COMPOSTELA, 12 DE NOVEMBRE 2013
"Dinàmicas urbanas y planificación territorial en Cataluña (2003-2010)"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB 
La conferència tindrà lloc a la Facultade de Xeografía e Historia de la Universidade de Santiago de Compostela, Praza da Universidade 1, entre les 12 i les 13h.

BARCELONA, 11 DE NOVEMBRE 2013
"El planeamiento metropolitano: una contraste entre el Pla Territorial Metropolità de Barcelona y el Piano Provinciale di Bologna",
per Alessandro Delpiano, coordinador d'urbanisme de la Provincia de Bologna, i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB
La conferència tindrà lloc en el marc del Master de Planificación Urbana y Sostenibilidad, organitzat pel Centre de Política de Sòl i Valoracions de la Universitat Politècnica de Catalunya i es celebrarà a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura, Diagonal 649, entre les 16 i les 18.30h.

ARENYS DE MAR, 5 DE NOVEMBRE 2013
"Per què s'urbanitza el nostre litoral? Què podem fer per protegir-lo?"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB 
La conferència forma part del programa de l'Aula d'extensió universitària d'Arenys de Mar i tindrà lloc al Centre Cultural Calisay, Riera pare Fita, 31, de les 18 a les 19.30h.

BARCELONA, 29 D'OCTUBRE 2013
"Ruinas indignantes y fascinantes"
per Oriol Nel·lo, professor del departament de Geografia de la UAB
La conferència anirà seguida per una taula rodona amb Gustau Gili, aquitecte, i Martí Perán, crític d'art, sobre el tema "El esplendor de la ruina".
Els actes s'incriuen en el marc del cicle Arquinset "Paisajes contemporáneos, lastre y/u oportunidad" que inclou també l'exposició "Ruinas modernas. Una topografia del lucro" de l'arquitecta Julia Schulz-Dornburg.
La sessió s'iniciarà a les 18h i tindrà lloc al Foment d'Arts Decoratives, plaça dels Àngels 5, Barcelona.
>>> VIDEO DE LA CONFERÈNCIA

VENÈCIA, 26  DE SETEMBRE 2013
CASCAIS, 20 DE SETEMBRE 2013
L'ALGUER, 11 DE SETEMBRE 2013
Totes les conferències d'Oriol Nel·lo corresponents al mes de setembre 2013 han quedat suspeses.

BARCELONA, 18 DE JUNY 2013 
"L'onada s'adreça/ venint s'ageganta..." Realitats i perspectives de la modificació del règim jurídic del front costaner
per Oriol Nel·lo, professor del departament de Geografia de la UAB
La ponència serà presentada en el marc del seminari Estratègies i conflictes en el port i el front marítim de Barcelona organitzat per Geocrítica a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona el dia 18 de juny.
La sessió s'iniciarà a les 9h del matí i es perllongarà fins les 19.30h de la tarda. La ponència serà debatuda en la primera taula del matí "Ciutat port, quina Barcelona volem?", entre les 10 i les 11h.
   
BARCELONA, 13 DE JUNY 2013 
Presentació de l'exposició "Filharmonies" de Joan Ganyet 
per Oriol Nel·lo, professor del departament de Geografia de la UAB
Es tracta de l'acte d'inauguració de l'exposició de fotografies de Joan Ganyet, "Filharmonies", sobre temàtiques paisatgístiques, que podrà veure's fins el dia 13 de juliol. 
L'acte tindrà lloc a la galeria Arena Professional, carrer Fusina 11, de Barcelona, a les 20h.

BARCELONA, 4 DE JUNY 2013
Quatre lliçons d'Enric Lluch 
per Oriol Nel·lo, membre numerari de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l'Institut d'Estudis Catalans.
La conferència tindrà lloc en el marc de l'acte d'homenatge a Enric Lluch i Martín (1928-2012) organitzat per l'Institut d'Estudis Catalans, la Societat Catalana de Geografia, la Societat Catalana d'Ordenació del Territori, l'Associació Catalana de Ciència Regional i el Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
L'acte tindrà lloc a la Sala Prat de la Riba, a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans, carrer del Carme 47, entre les 19 i les 20.30h.
>>>VIDEO DE LA SESSIÓ

LONDRES, 15 DE MAIG 2013

Urban Dynamics and Public Policies in Metropolitan Barcelona 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB
La conferència consisteix en la Sir Peter Hall Annual Lecture 2013 organitzada per la Bartlett School of Planning, University College London
L'acte tindrà lloc al Gustave Tuck Lecture Theatre, Wilkins Building, University College London, entre les 18 i les 19h.

BARCELONA, 30 D'ABRIL 2013
L'habitatge impossible? Una reflexió sobre els antecedents i la realitat actual de les polítiques d'habitatge 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB
L'acte, organitzat dins el cicle Slowinfo de l'Espai Social i de Formació d'Arquitectura, tindrà lloc a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, Avinguda Diagonal 649 de Barcelona, entre les 14.30 i les 16.30h.

L'ALGUER, 20 D'ABRIL 2013
Presentació del llibre "Sardegna: la nuova e l'antica felicità"
per Francesco Indovina i Arnaldo Cecchini, professors del Dipartimento di Architettura de la Università di Sassari a l'Alguer, i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB. 
L'acte tindrà lloc a la sala de conferències del Liceo Classico, via Carlo Alberto de la ciutat de l'Alguer, entre les 17.30 i les 20h. 

BARCELONA, 10 D'ABRIL 2013
Presentació del llibre "Presència i lligams territorials de Barcelona. Vint segles de vida urbana"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona, i l'historiador Ramon Grau, coordinador del volum. 
L'acte tindrà lloc a la Sala d'Actes de l'Arxiu Històric de la Ciutat, carrer Santa Llúcia 1, entre les 19.30 i les 20.30h. 

BRUSSEL·LES, 8 D'ABRIL 2013 
"The Five Challenges of Urban Rehabilitation"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. 
La conferència tindrà lloc lloc en el marc de la jornades The Integrated Approach to Urban Policies organitzades entre els dies 8 i 10 d'abril per URBACT dins el seu Pilot Training Scheme for Elected Representatives.
La jornades es celebren al Thon Hotel Brussels City Centre, Avenue du Boulevard 17, de Brussel·les. La conferència i debat posterior tindran lloc entre les 11.30 i les 13h.   

TERRASSA, 3 D'ABRIL 2013
La urbanització s'escampa, com la governem? 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Pere Montaña, gerent de l'Ajuntament de Terrassa.
El debat es realitza a partir de la publicació del llibre Francesco Indovina, del análisis del territorio al gobierno de la ciudad (Icaria, Barcelona, 2012) i forma part del cicle Espais Crítics que organitza l'Ateneu Candela de Terrassa.
L'acte tindrà lloc a la seu de l'Ateneu, carrer Sant Gaietà 73 de Terrassa, entre les 19 i les 21h.

VENEZIA, 22 DE MARC 2013
Il processo di urbanizzazione e la protezzione del litorale in Catalogna 
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona i visiting professor a l'IUAV.
La conferència, en italià i oberta a tota la comunitat universitàtia, tindrà lloc a la seu de l'Istituto Universitario di Architettura di Venezia, Ca'Tron, Santa Croce 1957, Venezia, entre les 10 i les 13 h.

BELLATERRA, 5 DE FEBRER 2013
"La docència on-line a través de vídeo. L'experiència de matèria Ordenació del Territori dels estudis de Geografia en Xarxa"
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La intervenció forma part de la Jornada de docència Eines per a la innovació docent en entorns digitals, organitzada pel Departament de Geografia de la UAB.
La Jornada tindrà lloc a la Sala d'Actes de la Facultat de Lletres de la UAB, entre les 9.30 i les 13.30h.

BARCELONA, 24 DE GENER 2013
Les polítiques integrals de rehabilitació urbana. Les lliçons de la Llei de Barris
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència forma part del Postgrau de Desenvolupament Econòmic Local, organitzat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona.
L'acte tindrà lloc en els locals del SOC, carrer Llull, 297-307, entre les 9.30 i les 11.30 hores.

L'ALGUER, 15 DE DESEMBRE 2012
La gestione delle zone costiere: l'esperienza catalana
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència forma part del Master Internacional Advanced Methods and Tools for Sustainable Planning, organitzat pel Dipartimento di Architettura di Alghero, Università di Sassari, i el Politecnic de Harbin, Xina. L'acte tindrà lloc a l'Asilo Sella de l'Alguer entre les 9 i les 13h.

TARRAGONA, 28 DE NOVEMBRE 2012 

Presentació del llibre "Ordenar el Territorio. La experiencia de Barcelona y Cataluña"
per Josep Llop, president de la Delegació del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya a Tarragona, Josep Oliveras, professor de la Universitat Rovira i Virgili i president de la Societat Catalana de Geografia, i Oriol Nel·lo, autor del llibre.
L'acte, organitzat pel Departament de Geografia i la Escola d'Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili i pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, tindrà lloc a la seu tarragonina d'aquesta institució, Sant Llorenç, 20-22, entre les 19 i les 20.30 h.

SANT CUGAT DEL VALLÈS, 27 DE NOVEMBRE 2012
Presentació i debat sobre el llibre "Ordenar el Territorio. La experiencia de Barcelona y Cataluña"
per Juli Esteban, urbanista, Antonio Font i Carles Llop, professors del Departament d'Urbanisme de la Universitat Politècnica de Catalunya, i Oriol Nel·lo, autor del llibre.
L'acte tindrà lloc a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès de Sant Cugat del Vallès el proper dia 27 de novembre entre les 10.30 i les 11.50h.  

BARCELONA, 16 DE NOVEMBRE 2012

Les polítiques de paisatge i territori en temps de crisi: reptes de futur
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB.
La conferència tindrà lloc en el marc de les sessions del Màster en Intervenció i Gestió del Paisatge del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
L'acte tindrà lloc al Museu d'Història de la Ciutat, carrer Llibreteria, Barcelona, entre les 16.30 i les 18h del dia 16 de novembre.

BARCELONA, 13 DE NOVEMBRE 2012
Presentació del llibre "Francesco Indovina: del análisis del territorio al gobierno de la ciudad"
per Núria Benach i Abel Albet, directors de la col·lecció Espacios Críticos, Antonio Font, catedràtic d'urbanisme de la Universitat Politècnica de Catalunya, Oriol Nel·lo, autor del llibre, i Francesco Indovina, professor emèrit de l'Istituto Universitario di Architettura di Venezia
L'acte tindrà lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, carrer Montalegre 5, el dia 13 de novembre a les 19.30h.
>>>VIDEO DE LA SESSIÓ

RIO DE JANEIRO, 9 DE NOVEMBRE 2012
Metropolizaçao do espaço e a luta pel produçao de cidades mais justas
per Oriol Nel·lo
Conferència de cloenda del I Simposio Internacional Metropolizaçao do Espaço, gestao territorial e relaçoes urbano-rural
L'acte tindrà lloc a l'Auditorio Padre Anchieta, Pontificia Universidade Catolica do Rio de Janeiro, el dia 9 de novembre a les 16.15h.

RIO DE JANEIRO, 5 DE NOVEMBRE 2012
Metropolizaçao e planeamiento estrategico: o que fazer?
per Alvaro Ferreira, Olga Lucia Castreghini, Rainer Rudolph i Oriol Nel·lo
La taula rodona tindrà lloc en el marc del I Simposio Internacional Metropolizaçao do Espaço, gestao territorial e relaçoes urbano-rural
L'acte tindrà lloc a l'Auditorio Padre Anchieta, Pontificia Universidade Catolica do Rio de Janeiro, el dia 5 de novembre a les 14.15h.

GIRONA, 22 D'OCTUBRE 2012
Territori, planejament i crisi. Un debat en ocasió de la publicació de ‘Ordenar el territorio. La experiencia de Barcelona y Cataluña’
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB, Joan Vicente i Isabel Salamaña, professors de la Universitat de Girona. 
L'acte tindrà lloc a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona, entre les 18 i les 19.30h. 

FIGUERES, 20 D'OCTUBRE 2012
Les perifèries
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la UAB.
La conferència forma part del cicle de debats sobre "L'art als marges: les perifèries a Figues i Perpinyà" organitzat en el marc del Ingràvid, Festival de cultura contemporània de l'Empordà que se celebrarà a Figueres els dies 19-20 i 26-27 d'octubre 2012.
La conferència tindrà lloc al Museu de l'Empordà, Rambla, 2, Figueres, entre les 12.30 i les 14.30h.

BARCELONA, 1 D'OCTUBRE 2012

Acte inaugural del Màster d'Estudis Territorials i de la Població 2012-2013
per Antoni Durà, Director del Departament de Geografia de la UAB, Oriol Nel·lo, professor del Departament, Joan Vilà Valentí, membre de l'Institut d'Estudis Catalans i Maria Dolors Garcia Ramon,
professora del Departament.
La part central de l'acte serà la conferència de Joan Vilà Valentí sobre el tema Formentera: la mirada del geògraf i la mirada del poeta. El conferenciant serà presentat per la Dra. Maria Dolors Garcia Ramon.
L'acte tindrà lloc a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans, carrer del Carme 47, Barcelona, entre les 19 i les 20.30h.

LECCE, 29 DE SETEMBRE 2012
Dopo i piani paesistici: strategie per le pratiche di paesaggio
per Angela Barbanente, Assessore alla Qualità del Territorio Regione Puglia, Gregorio Angelini, Direttore Regionale Beni Culturali Regione Puglia i Oriol Nel·lo, Professor de la Universitat Autònoma de Barcelona. Coordina Paolo Castelnovi, Fondazione Fitzcarraldo.
El debat tindrà lloc en el marc d'ArtLab 2012 organitzat per la Fondazione Fitzcarraldo i la Regione Puglia a Lecce.
La sessió es celebrarà al Rectoral de la Università del Salento, a Lecce, entre les 9.30 i les 13.30.

LECCE, 27 DE SETEMBRE 2012

Teorie, pratiche e strategie per la valorizzazione dell'identità del paesaggio
per Oriol Nel·lo, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona.
El seminari tindrà lloc en el marc del workshop internacional Place Making, Cultura e Marketing Territoriale, organitzat per BAM! Strategie Culturali.
La sessió es celebrarà al Palazzo Turrisi, Via Marco Basseo, Lecce, entre les 9.30 i les 13.30 h.

BARCELONA, 5 DE JULIOL 2012
Presentació del llibre "El planejament territorial a Catalunya a inicis del segle XXI. Una nova interpretació i projecció del país" 
per Ricard Pié, professor de la Universitat Politècnica de Catalunya, i Mita Castañer, editora del llibre, amb la participació dels autors: Joan Vicente, Oriol Nel·lo, Albert Cortina, Juli Esteban, Manuel Benabent, Néstor Cabañas, Moisés Jordi i Montserrat Mercadé.
L'acte, organitzat per la Societat Catalana d'Ordenació del Territori, tindrà lloc a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans, carrer del Carme 47, entre les 19 i les 20.30 h.

AZPEITIA, 28 DE JUNY 2012
Ferrocarril, movilidad y vertebración del territorio en grandes ciudades europeas. El caso del plan Territorial Metropolitano de Barcelona
per Oriol Nel·lo, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència tindrà lloc en el marc del curs Ferrocarril, sostenibilidad y ordenación del territorio: panorama actual y perspectivas futuras en un contexto globalizado organitzat pel la Universidad del País Vasco _ Euskal Herriko Unibersitatea, en el marc dels seus cursos d'estiu, i es celebrarà a Azpeitita, Loiola Auzoa, 8, entre les 12.15 i les 13.15 h.

BARCELONA, 21 DE JUNY 2012
Les polítiques territorials en temps de crisi
per Joaquim Nadal, President del Grup Parlamentari Socialista al Parlament de Catalunya, Joan Romero, Catedràtic de la Universitat de València i Oriol Nel·lo, autor del llibre.
L'acte és organitzat per al Fundació Rafael Campalans amb motiu de la publicació del llibre Ordenar el territorio. La experiencia de Barcelona y Cataluña, i tindrà lloc a la Llibreria La Central, carrer Mallorca 237, de Barcelona, entre les 19 i les 20.30 h.

BARCELONA, 31 DE MAIG 2012
Presentació del llibre "Ordenar el territorio. La experiencia de Barcelona y Cataluña"
per Joan Vicente, professor de la Universitat de Girona, Francesco Indovina, professor de l'Istituto Universitario di Architettura di Venezia i Oriol Nel·lo, autor del llibre. Presenta i modera Josep Maria Llop, president de la Societat Catalana d'Ordenació del Territori.
L'acte, organitzat per la Societat Catalana d'Ordenació del Territori, tindrà lloc a la Sala Auditori del Pati Manning, carrer Montalegre 7, de Barcelona entre les 19.30 i les 21h.

MADRID, 29 DE MAIG 2012
Presentació del Manifiesto por la preservación y gestión de los espacios costeros
per Josefina Gómez Mendoza, Universidad Autónoma de Madrid; Carmen Delgado, Universidad de Cantabria; Ángel Menéndez Rexach, Universidad Autónoma de Madrid; Onofre Rullan, Universitat de les Illes Balears; Oriol Nel·lo, Universitat Autònoma de Barcelona.
L'acte és organitzat pel Club de debates urbanos i tindrà lloc al Círculo de Bellas Artes de Madrid, Marqués de Casa Riera, 2, entre les 18.30 i les 20.30h.

BARCELONA, 24 DE MAIG 2012
Protegir la costa surt a compte?
per José Antonio Donaire, director de l'Institut Superior d'Estudis Turístics de la Universitat de Girona, i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
L'acte tindrà lloc dins el cicle Diàlegs ambientals 2012. Turisme i sostenibilitat, organitzat per l'Associació Catalana de Ciències Ambientals. La sessió es celebrarà a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans, carrer del Carme, 47, de Barcelona entre les 18.30 i les 20.30h.

SABADELL, 16 DE MAIG 2012
Geografia urbana dels buits. Reflexions econòmiques i territorial per a la regeneració de la ciutat
per Joaquim Clusa, economista, i Oriol Nel·lo, geògraf.
L'acte tindrà lloc en el marc dels debats vinculats a l'exposició Urbanoporosi. La sessió es celebrarà a l'Aliança Francesca de Sabadell, Casa Taulé, Carrer Sant Joan, 35, de Sabadell entre les 19 i les 21 h.
  
BELLATERRA, 9 DE MAIG 2012
Màster en Estudis Territorials i de la Població: presentació de l'edició 2012-2013
per Anna Cabré, Directora del Centre d'Estudis Demogràfics, i Oriol Nel·lo, Professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
L'acte tindrà lloc en el marc de la Fira de postgrau organitzada per la Universitat Autònoma de Barcelona els dies 9 i 10 de maig. La presentació tindrà lloc a l'aula de postgrau del Departament de Geografia de la UAB, entre les 13 i les 14h.

POTENZA, 30 DE MARÇ 2012
Il valore della pianificazione nel governo delle aree urbane. Il Piano Territoriale Metropolitano di Barcellona 
per Oriol Nel·lo, Professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència tindrà lloc en el marc del seminari Governare il territorio. Il valore della pianificazione, organitzat per la Università degli Studi de Napoli "Federico II", Università della Basilicata i Edizioni Scientifiche Italiane. 
El seminari es desenvoluparà a la seu del Museo Archeologico Provinciale de Potenza, entre les 16 i les 19h.

BOLOGNA, 29 DE MARÇ 2012
La importanza della pianificazione strategica nella Europa di oggi
per Oriol Nel·lo, Professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La intervenció tindrà lloc en el marc de la Primo Forum Metropolitano del Piano Strategico di Bologna, organitzat per la província de Bologna i l'ajuntament de la ciutat.
El Forum es celebrarà a l'Arena del Sole, Via Independenza, 44, Bologna, entre les 9.30 i les 14h.
>>>VIDEO DE LA CONFERÈNCIA


ROMA, 28 DE MARÇ 2012
Governare la Regione Metropolitana. L’esperienza del Piano Territoriale Metropolitano di Barcellona 
per Oriol Nel·lo, Professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. 
La conferència tindrà lloc en el marc del seminari "Autonomie di governo e pianificazione dei territori. Il Piano Territoriale Metropolitano di Barcellona", organitzat per la Università degli Studi di Roma "Sapienza".
El seminari es celebrarà a la Università degli Studi di Roma "Sapienza", aula Piccinato, Via Flaminia 72, entre les 14 i les 18.30h.  

BARCELONA, 20 DE MARÇ 2012
El planejament territorial i les polítiques urbanes com a instruments per afavorir la cohesió social i el desenvolupament local
per Oriol Nel·lo, Professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència tindrà lloc dins el Programa de Formació Tècnica dels Projectes "Treballs als Barris", "Treballs a les 7 comarques" i AODL, organitzat pel SOC, la Xarxa AODL i el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya.
La sessió es celebrarà als locals del Servei d'Ocupació de Catalunya, carrer Llull 297, entre les 15 i les 19h.VITORIA/GASTEIZ, 15 DE MARÇ 2012
De la conservación a la gestión del paisaje
per Oriol Nel·lo, Professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La sessió tindrà lloc entre les 16.30 i les 20.30h. a la Facultad de Letras de la UPV / EHU, Paseo de la Universidad 5, Vitoria / Gasteiz.

BARCELONA, 8 DE MARÇ 2012
Del Conveni Europeu a les polítiques de paisatge: perspectives de futur
per Florencio Zoido, Director del Centro de Estudios Paisaje y Territorio (Sevilla) i Oriol Nel·lo, Professor del Departament de Geografia de la Universitat Autónoma de Barcelona.
La conferència és una sessió oberta organitzada en el marc del Master de Intervenció i Gestió del Paisatge de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La sessió tindrà lloc entre les 16.30 i les 20.30h. al Museu d'Història de la Ciutat (entrada pel carrer Llibreteria). La sessió serà transmesa simultàniament per twitter i s'hi podrà intervenir també pel mateix mitjà.

SANT CUGAT DEL VALLÈS, 6 DE MARÇ 2012
El contexto catalán: políticas urbanas y territoriales de la Generalitat de Catalunya, 2004-2010
per Oriol Nel·lo, Professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència s'inscriu en el programa del Master de Desarrollo Urbano y Territorial de la Universitat Politècnica de Catalunya
La sessió tindrà lloc entre les 10 i les 12h. a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès, a Sant Cugat del Vallès (aula S 2). 

BARCELONA, 23 DE FEBRER 2012
Camp o ciutat? La transformació del paisatge a Catalunya
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència forma part del cicle Els Matins del Museu i tindrà lloc a CosmoCaixa de Barcelona, carrer Isaac Newton 16, entre les 12 i les 13h.

NAPOLI, 7 DE DESEMBRE 2011
Valore della pianificazione nel governo delle regioni urbane
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència serà seguida d’un debat amb intervenció del Governatore della Regione Campania Stefano Caldoro, del senatore Guido Viceconte e del Rettore de la Università Federico II, Massimo Marrelli,
L’acte organitzat per les Edizioni Scientifiche Italiane ila Facoltà di Architettura de la Università Federico II es celebrarà a la sala Conferenze de les Edizioni Scientifiche Italiane, via Chiatamone 7, a partir de les 17h.

NAPOLI, 6 DE DESEMBRE 2011
Strumenti di governo delle regioni urbane
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La lectio organitzada pel LUPT de la Facoltà di Architettura de la Università Federico II de Napoli tindrà lloc a l'aula Raffaele d'Ambrosio del LUPT, in via Toledo 402 a les 15.30h.   

BARCELONA, 23  DE NOVEMBRE 2011
Els plans directors urbanístics de Catalunya: una nova generació de plans
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència tindrà lloc en el marc del Màster en Gestió i Valoració Urbana, organitzat per Centre de Polítiques de Sòl i Valoracions Cadastrals de l’Escola Superior d’Arquitectura de Barcelona.
La conferència, que serà presentada pel professor Joan Roca Cladera, tindrà lloc a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, Av. Diagonal, 649-651, entre les 16 i les 17.30h.  

BARCELONA, 22  DE NOVEMBRE 2011
Dinàmiques metropolitanes i planificació territorial: el Pla Territorial Metropolità de Barcelona
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència tindrà lloc en el marc del Màster en Arquitectura y Medio Ambiente, organitzat per l’Escola Superior d’Arquitectura de Barcelona.
L’acte tindrà lloc a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, Av. Diagonal, 649-651, entre les 16 i les 18.30h.  

GIRONA, 21 DE NOVEMBRE 2011
L’urbanisme de la crisi. Els reptes immediats
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència tindrà lloc en el marc del mòdul “Territori: plans, conflictes i estratègies” del Màster de Medi Ambient de la Universitat de Girona.
L’acte que serà presentat pel professor Joan Vicente tindrà lloc a la Facultat de Lletres de la UDG entre les 16 i les 18.30. .   

BELLATERRA, 18  DE NOVEMBRE 2011
L’urbanisme de la crisi. Els reptes immediats
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La ponència serà dictada en el marc del Seminario internacional sobre Innovación y Dinámicas Territoriales, organitzat pel Departament de Geografia de la UAB en el marc del  programa Acción Complementaria (CSO2011-13651-E, subprograma SOCI).
L’acte tindrà lloc a la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB, a les 18h.

BARCELONA, 16 DE NOVEMBRE 2011
La transformació del paisatge a Catalunya
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència tindrà lloc a CosmoCaixa de Barcelona, carrer Isaac Newton 16, dins el cicle d’Aules Obertes, “Cafè-Tertúlia”, de les 17 a les 18.30h. 

MÉXICO D.F., 3 DE NOVEMBRE 2011
El proceso de metropolitanización: oportunidades, retos y políticas públicas para las periferias urbanas
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La intervenció constituirà la conferència inaugural del Simposio internacional de estudiosvallechalquenses que sobre el tema “Del territorio emergente a las mícrópolis” organitzat la Universidad Autónoma Metropolitana de México-Itzapalapa.
L’acte tindrà lloc a la  Sala Cuicacalli, UAM-I, entre les 10 i les 11h.

BARCELONA, 28 D’OCTUBRE 2011
Les polítiques de conservació del paisatge: de la conservació a la gestió
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència constitueix l’acte inaugural del Màster de Gestió del Paisatge, organitzat pel Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona
L’acte, presentat pel professor Francesc Muñoz tindrà lloc al Museu d’Història de la Ciutat, carrer Llibreteria, de les 18.30 a les 20.30 h.

BARCELONA, 28 D’OCTUBRE 2011
El concepto de segregación urbana y los objetivos de las políticas de rehabilitación: una revisión crítica
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència tindrà lloc en el marc de la Jornada “Arquitectura y antropología, organitzada pel Grup de Recerca sobre el tema integrat per professors de l’ETSAB i del Departament d’Antropologia Social i Cultural de la UAB.
La conferència tindrà lloc a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, Av. Diagonal, 649-651, Aula C-B11 entre les 12.30 i les 13.30h.

LISBOA, 26 DE SETEMBRE 2011
Regeneração urbana em áreas metropolitanes. Perspectivas para o futuro
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La ponència serà dictada en el marc de la Jornada RegeneraçãoUrbana. Que desafios para o território?, organitzada per la Comissão de Coordenação e Desenvolvimento Regional de Lisboa e Vale do Tejo (CCDR LVT), que tindrà lloc al Museu da Electricidade. La intervenció està prevista per les 15h.
 
BARCELONA, 22 DE SETEMBRE 2011
El planejament territorial a la Barcelona metropolitana: els reptes de futur
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La ponència forma part del curs Visions i previsions: Barcelona i Catalunya  a Europa i al món, organitzat per la Universitat Internacional Menéndez y Pelayo a Barcelona, i serà pronunciada en el marc de la taula rodona “Visions de futur i relats del present a Barcelona”, moderada per Andreu Ulied, amb la participació de Anna Cabré, Teresa Franquesa i Oriol Nel·lo.
L’acte tindrà lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, carrer Montalegre 5,entre les 12.15 i les 13.15.

GENOVA, 15 DE SETEMBRE 2011
Addressing Metropolitan Dynamics: Urban Dynamics and Regional Planning in Metropolitan Barcelona
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència tindrà lloc en el marc del IX European Biennial of Towns and TownPlanners sobre el tema “Smart planning for Europe’s Gateway Cities. Connecting peoples, economies and places”, organitzat per l’European Council of Spatial Planners.
La intervenció tindrà lloc en el workshop “Global city regions and Macro regions in Europe”, presentat per Piero Bassetti, que tindrà lloc al palau de congressos del Magazzino del Cottone, port de Genova, del  entre les 11 i les 13h.  

CERDANYOLA DEL VALLÈS, 1 DE SETEMBRE 2011
Parc de l’Alba: Origins and Approach to Urban Planning
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència té lloc en el marc del congrés de la European Regional Science Association, New Challenges for European Regions and Urban Areas in a Globalised World, case study Parc de l’Alba
L’acte tindrà lloc a la sala d’acte del Parc Tecnològic del Vallès, Cerdanyola del Vallès, a les 16.30h. La sortida dels participants és prevista des de la Facultat d’Econòmiques de la Universitat de Barcelona a les 15.45h.

LONDRES, 30 D’AGOST 2011
Addressing Metropolitan Dynamics: Urban Dynamics and Regional Planning in Metropolitan Barcelona
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona. La conferència constituirà la First Plennary Session de 2011 EUGEO Congress “Geography’s Stake in Europe: People, Environment adn Politics”, organitzat per la Royal Geographical Society i l’Institute of British Geographers.
La sessió tindrà lloc a la Royal Geographical Society (with IBG), 1 Kensington Gore, Londres, entre les 10.15 i les 11.15h.  

LISBOA, 8 DE JULIOL 2011
The Challenges of Urban Renewal: Ten Lessons from the Catalan Experience
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La ponència serà dictada en el marc del seminari internacional Urban Governance in the South of Europe organitzat per l’Istituto de Ciências Sociais, Universidade de Lisboa. La intervenció està prevista a la seu de l’Istituto, Avenida Professor Aníbal Bettencourt 9, a les 11h.  

SANT CUGAT DEL VALLÈS, 7 DE JUNY 2011
Parc de l’Alba: Origins and Approach to Urban Planning
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La ponència té lloc en el marc del seminari organitzat per Brookings Institution i el Consorci del Parc de l’Alba, amb la intervenció de Damià Calvet, Miquel Sodupe i Oriol Nel·lo  
L’acte es celebrarà a ESADE Creapolis, Sant Cugat del Vallès, entre les 11.30 i les 13h. 

BARCELONA, 7 DE JUNY 2011
Les xarxes de ciutats: tres preguntes
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La ponència tindrà lloc en el marc de la II Conferència Econòmica de la MediterràniaNord-Occidental, que versa sobre el tema “La cooperació territorial a la Mediterrània Occidental”
L’acte tindrà lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, carrer Montalegre 5, entre les 9 i les 10.30h.

CIUTADELLA, 3 DE JUNY 2011
Les polítiques integrals de rehabilitació urbana: deu lliçons de l’experiència catalana
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència forma part del cicle “Tornar a viure alnucli antic”, organitzat per l’Associació de Veïns Ciutadella Vella i tindrà lloc a la Sala Jeroni Marquès del Cercle Artístic de Ciutadella, Plaça del Born, entre les 20 i les 21.30h.  

CORBERA DE LLOBREGAT, 14 D’ABRIL 2011
L’oportunitat de les urbanitzacions
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència serà presentada per Rosa Boladeras, presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, i tindrà lloc a la Biblioteca Municipal Can Baró de Corbera de Llobregat entre les 20 i les 21.30h.

SANT QUIRZE DEL VALLÈS, 4 D’ABRIL 2011
La Geografia: una eina imprescindible per a l’estudi i la comprensió de l’entorn
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència que forma part del cicle Estudi del Medi Local tindrà lloc a l’Escola Municipal de Música Can Barra a les 19.30h.

MANCHESTER, 3 DE MARÇ 2011
Barcelona: the Challenge of Celebrity. Metropolitan Dynamics and Public Policies
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona i School of Environment and Development Visiting Professorial Fellow.
La conferènciaserà presentada pel professor Michael Hebbert i tindrà lloc a la School of Environment and Development, University of Manchester, Humanities Bridgeford Street Building, Room G6 entre les 16 i les 18h.

FLORÈNCIA, 24 DE FEBRER 2011
Le sfide della regenerazione urbana: l’esperienza catalana
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona
La ponència tindrà lloc en el marc del seminari internacional Esperienze innovative di rigenerazione urbana que se celebrarà al Palazzo Strozzi Sacrati, Piazza Duomo 10. La intervenció d’Oriol Nel·lo tindrà lloc a les 12h.

BARCELONA, 23 DE FEBRER 2011
El Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona
La ponència tindrà lloc en el marc de la Jornada sobre planificació turística local, organitzada pel Tecno-campus del Maresme i l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.
La jornada es celebrarà a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, carrer Girona 20. La ponència està programada entre les 10.45 i les 12h.

TERRASSA, 17 DE FEBRER 2011
La ciutat i els seus paisatges
per Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
La conferència constitueix l’acte de presentació de la XV Setmana d’Ensenyament a Terrassa organitzada per l’ Associació de Mestres Alexandre Galí.
L’acte, que serà presentat per Josep Pàmies, regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament de Terrassa, tindrà lloc a la Biblioteca Central de Terrassa, Passeig de les Lletres, 1, en les   18.30 i les 20h. 

TREMP, 28 DE GENER 2011
La participació ciutadana, una eina per superar els conflictes de desenvolupament territorial?
per Nacho Celaya, Director General de Participació Ciutadana del Govern d’Aragó, i Oriol Nel·lo, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.
El taller-debat, que serà presentat per Eduard Jiménez, forma part del programa del Curs d’Especialista Universitari en Participació Ciutadana i Desenvolupament Local organitzat per la Universitat de Lleida, l’Institut de Desenvolupament i Promoció de l’Alt Pirineu i l’Aran i d’altres entitats.
L’acte tindrà lloc al Centre Cívic Tarraquet, carrer alcalde Rosell, 8, entre les 15 i les 19h.